Spinatsalat

Spinatsalat

Forret

  • 4

    Antal personer

  • Billig

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

Ingredienser

  • 12 skiver bacon
  • 1/2 kop cider eddike
  • 3 spiseskefulde rapsolie
  • 1 teskefuld sukker
  • 1/4 teskefuld sennep
  • 1 pund spinat, skåret eller vredet til små stumper
  • 1/2 kop rødt løg, fintsnittet, skiver skåret i halve
  • 12 modne oliven, meget små

Tilberedning

Vi bruger rigtig bacon i denne opskrift, men meget lidt bacon fedt.

Steg baconen i en stegepande over middel varme indtil den er sprød, hæld ofte fedtet fra. Stil 2 spiseskefulde fedt til side.

Dup den stegte bacon tør med køkkenpapir og fjern fedt. Knæk eller hak den resterende magre bacon, hvor alt synligt fedt er fjernet, i 2,5cm lange stykker (hvis baconen allerede er stegt, klip det synlige fedt af).

Kom eddike, olie, sukker, sennep og de 2 spiseskefulde bacon fedt i en lille skål og bland godt sammen.

Kom spinaten i en salatskål, tilsæt bacon og løgskiver, hæld dressingen over og rør rundt. Tilsæt salt og peber efter smag. Pynt med oliven.

Man kan variere retten ved at bruge en 200ml dåse afdryppede mandariner, 1/2 kop smuldret feta, en håndfuld solsikkefrø eller håndkogte æg og croutoner.