Rejer pakket ind i prosciutto med basilikumpesto

Rejer pakket ind i prosciutto med basilikumpesto

Hovedret

  • 16

    Del/-e

  • Dyr

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 2 kopper (500 ml) friske basilikumblade
  • 1/4 kop (50 ml) ristede pinjekerner (ca.)
  • 2 spsk. (30 ml) citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. (2 ml) af både salt og peber
  • 1/4 kop (50 ml) olivenolie
  • 500 g store kammuslinger, omkring 16
  • 4 skiver prosciutto

Tilberedning

Kom basilikum, pinjekerner, citronsaft, hvidløg, salt og peber i en foodprocessor. Hak indtil blandingen er finthakket. Mens motoren kører, hæld langsomt en stråle olie i, indtil der opnås en god blanding. Stil til side.

Dup kammuslingerne tørre med køkkenpapir. Skær hver skive prosciutto i 4 lange strimler. Rul en strimmel prosciutto omkring hver kammusling og sæt den fast med tandstikker.

Vælg "Fisk/Skaldyr" programmet og tryk på "OK". Når den lilla indikator er holdt op med at blinke, læg kammuslingerne på grillen og luk låget.

Steg indtil indikatorlyset har skiftet farve til orange. Kom en klat pesto og et par ekstra pinjekerner på kammuslingerne.

Tips: Kammuslinger er en elegant forret. Man kan også blande pestoen med varm, kogt pasta og lægge kammuslingerne ovenpå. Hvis der er pesto tilbage, kan den opbevares i en tæt lukket beholder i køleskabet i op til 5 dage. Brug pestoen som krydderi til stegt kylling, pølser eller i stedet for smør på en mad.