Laks med creme fraiche sauce

Laks med creme fraiche sauce

Hovedret

  • 4

    Antal personer

  • Dyr

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 3/4 kop (175 ml) hakket frisk dild
  • 1/4 kop (50 ml) hakkede grønne løg
  • 2 spsk. (30 ml) citronsaft
  • 2 tsk. (10 ml) fint revet citronskal
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 3/4 tsk. (4 ml) af både salt og peber, delt op i to omgange
  • 1/4 kop (50 ml) olivenolie
  • 1/2 kop (125 ml) creme fraiche
  • 4 laksefileter, omkring 125 g hver

Tilberedning

Kom dild, grønt løg, citronsaft, citronskal, hvidløg og 1/2 tsk. (2 ml) af både salt og peber i en foodprocessor. Hak indtil blandingen er finthakket. Mens motoren kører, hæld langsomt en stråle olie i, indtil der opnås en ensartet blanding. Del blandingen op i to halve. Rør den ene halvdel med creme fraiche. Stil til side. Drys laksen med den resterende salt og peber. Pensl laksen med den resterende dild-blanding.

Vælg "Fisk/Skaldyr" programmet og tryk på "OK". Smør stegepladerne lidt med madlavningsspray. Når den lilla indikator er holdt op med at blinke, læg laksen på grillen og luk låget.

Steg indtil indikatorlyset har skiftet farve til gul. Server laksen med creme fraiche blandingen ved siden af.

Tips: Når man tager laksen ud i løbet af den gule fase, får man et resultat af samme kvalitet som en laksefilet serveret på restaurant, med et let koralrødt og fugtigt midte. For en elegant middag, kan man servere laksen med små dampede kartofler og svitsede bladgrønsager som f.eks. bladbede eller spinat.