Grillede entrecotes med Chimichurri sauce

Grillede entrecotes med Chimichurri sauce

Hovedret

  • 2

    Antal personer

  • Dyr

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 2 spsk. (30 ml) rød vineddike
  • 1 spsk. (15 ml) citronsaft
  • 4 fed meget finthakket hvidløg
  • 1 tsk. (5 ml) af både salt og peber, delt op i to omgange
  • 1/2 tsk. (2 ml) chiliflager
  • 1 laurbærblad
  • 3 spsk. (45 ml) olivenolie
  • 1/2 kop (125 ml) meget finthakket frisk persille
  • 2 entrecotes, omkring 175 g hver

Tilberedning

Rør eddiken med citronsaft, hvidløg, halvdelen af både salt og peber, chiliflager og laurbærblad. Pisk sammen med olivenolie, indtil blandingen er ensartet. Drys med persille. Lad hvile i 15 minutter. Kast laurbærbladet væk.

Dup i mellemtiden bøfferne tørre med køkkenpapir. Drys det resterende salt og peber på begge sider af bøfferne.

Vælg "Rødt kød" programmet og tryk på "OK". Smør stegepladerne lidt med madlavningsspray. Når den lilla indikator er holdt op med at blinke, lægges bøfferne på grillen og låget lukkes.

Steg indtil indikatorlyset har skiftet til den ønskede farve for stegning; gul for rød, orange for medium eller rød for gennemstegt. Læg bøfferne over på et fad og dæk til med folie. Lad hvile i 5 minutter. Server entrecoterne med chimichurri sauce ved siden af.

Tips: Nyd en høstinspireret sensommer middag ved at servere entrecoterne med majskolber og friske tomater i skiver. Entrecoten kan erstattes med en bøf skåret i højreb, striploin eller filet, alt efter hvad man foretrækker.