Enkelt tomatpasta

Enkelt tomatpasta

Hovedret

  • 4

    Antal personer

  • Billig

    Pris

  • Meget nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 2-3 fed finthakket hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 lille bundt basilikum, plukkede blade, finthakkede stilke
  • 1 frisk rød chili
  • 2 x 400g dåse italienske blommetomater af god kvalitet
  • Havsalt og friskmalet sort peber
  • Rød vineddike
  • 455g af din foretrukne tørrede pasta
  • 1 stor håndfuld friskrevet parmesan

Tilberedning

Svits hvidløget i lidt olivenolie sammen med de hakkede basilikumstilke og en hel frisk rød chili. Stik hul i chilien én gang med en kniv, så den ikke eksploderer under stegning!

Tilsæt tomaterne (lad dem være hele indtil videre). Drys havsalt og friskmalet sort peber over og lad simre i 30 minutter.

Tag chilien ud, knus og mos dernæst tomaterne med en ske. Tilsæt om nødvendigt mere salt og peber, tilsæt dernæst en lille sjat rød vineddike for at give et lille snert. Rør de plukkede basilikum blade i.

Kom i mellemtiden pastaen ned i din pastagryde med saltet kogende vand. Kog pastaen som anvist på pakken og hæld vandet ud.

Tilsæt saucen og rør rundt, indtil pastaen er jævnt dækket af den. Server med et godt drys parmesan.