Provencalske kammuslinger

Provencalske kammuslinger

Forret

  • 4

    Antal personer

  • Dyr

    Pris

  • Svær

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 2 spiseskefuld olivenolie
  • 1 lille finthakket løg
  • 560g pillede tomater, som kernerne er taget ud af og skåret i tern
  • 1 spiseskefuld olie
  • 3 spiseskefulde usaltet smør
  • 20 kammuslinger, friske eller frosne, duppet tørre
  • 8 fed finthakket hvidløg
  • 1 spiseskefuld finthakket frisk persille
  • 1 spiseskefuld friske brødkrummer
  • Frisk fladbladet persille, til pynt

Tilberedning

I en non-stick stegepande, varm olivenolien op ved lav varme.

Tilsæt det hakkede løg og steg langsomt under låg i 5 minutter, eller indtil det er blødt og gennemsigtigt.

Tilsæt tomaterne og steg dernæst uden låg i 20 minutter, omrør af og til, indtil blandingen er tyk og fyldig.

Varm olien op på en stegepande og tilsæt smørret ved stærk varme. Når det er smeltet og syder, tilsæt kammuslingerne og steg dem ved stærk varme i 2 minutter på begge sider.

Tag dem ud og læg dem på køkkenrulle, så det overskydende olie kan opsuges.

Tag stegepanden af varmepladen, tilsæt hvidløg på den varme pande og rør rundt.

Tilsæt persille og brødkrummer og rør godt rundt.

Ved servering, anbring en lille bunke tomatblanding midt på alle tallerkener og arranger fem kammuslinger omkring den. Læg hvidløgsblandingen ovenpå, pynt med persille og server straks.