Svinekoteletter med chipotle (røget chili) og ananas

Svinekoteletter med chipotle (røget chili) og ananas

Hovedret

  • 4

    Antal personer

  • Overkommelig

    Pris

  • Middel

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 1/3 kop (75 ml) ketchup
  • 2 spsk. (30 ml) brunt sukker
  • 1 spsk. (15 ml) hakket chipotle i adobo sauce
  • 1 spsk. (15 ml) engelsk sauce
  • 1/2 tsk. (5 ml) malet spidskommen
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 3/4 tsk. (4 ml) af både salt og peber
  • 4 højrebskoteletter uden ben, omkring 2,5 cm tykke og 175 g hver
  • 4 ananas ringe
  • Hakkede, friske koriander blade
  • Limebåde

Tilberedning

Pisk ketchuppen med brunt sukker, chipotle, engelsk sauce, spidskommen og hvidløg. Stil i mikrobølgeovn i 2 minutter eller indtil blandingen er varm og bobler. Drys salt og peber på begge sider af svinekoteletterne. Pensl noget af ketchupblandingen over alle svinekoteletterne.

Vælg "Pølse/Svinekød/Lam" programmet og tryk på "OK". Smør stegepladerne lidt med madlavningsspray. Når den lilla indikator er holdt op med at blinke, læg svinekoteletterne på grillen og luk låget.

Steg indtil indikatorlyset har skiftet farve til orange. Læg svinekoteletterne over på et fad og dæk til med folie. Lad hvile i 5 minutter. Pensl i mellemtiden noget af den resterende ketchupblanding over ananas ringene.

Vælg "Manuel måde" programmet og tryk på "OK". Smør stegepladerne lidt med madlavningsspray. Når den lilla indikator er holdt op med at blinke, læg ananas ringene på grillen og luk låget.

Grill i 3 til 5 minutter, eller indtil ringene er godt mærket. Læg ananas ringene på svinekoteletterne og pensl dem med eventuelt resterende sauce. Drys med koriander og server med limebåde ved siden af.

Tips: Man kan finde chipotle i adobo sauce i velassorterede købmandsforretninger. Man kan bruge både frisk og dåse-ananas i denne opskrift.