Oksemørbrad med champignons og blåskimmelost

Oksemørbrad med champignons og blåskimmelost

Hovedret

  • 4

    Antal personer

  • Dyr

    Pris

  • Nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 4 oksemørbradbøffer, omkring 150 g hver
  • 1 tsk. (5 ml) af både salt og peber, delt op i to omgange
  • 1 spsk. (15 ml) smør
  • 250 g cremini champignons skåret i skiver
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1/2 tsk. (2 ml) tørrede timian blade
  • 2 spsk. (30 ml) balsamisk eddike
  • 1/4 kop (50 ml) fint hakkede persille blade
  • 30 g blåskimmelost, smuldret

Tilberedning

Dup bøfferne tørre med køkkenpapir. Drys bøfferne med halvdelen af salt og peber.

Vælg "Rødt kød" programmet og tryk på "OK". Smør stegepladerne lidt med madlavningsspray. Når den lilla indikator er holdt op med at blinke, læg bøfferne på grillen og luk låget.

Steg indtil indikatorlyset har skiftet til den ønskede farve for stegning; gul for rød, orange for medium eller rød for gennemstegt. Læg bøfferne over på et fad og dæk til med folie. Lad dem hvile i 5 minutter før servering.

Smelt smørret i mellemtiden på en bred non-strick stegepande over middelvarme. Tilsæt champignons, hvidløg, timian og det resterende salt og peber. Steg under lejlighedsvis omrøring i 5 minutter eller indtil ingredienserne er brune og møre. Pisk den balsamiske eddike i. Tag væk fra varmen og drys persillen over. Server bøfferne med champignon-blandingen og smuldret blåskimmelost ovenpå.

Tips: En luftig kartoffelmos og bløde, sprøde grønne bønner er perfekte til at ledsage og supplere denne enkle, men dog elegante ret. Mørbrad er et meget magert stykke oksekød og det bliver tørt, hvis det steges for meget. For at opnå det bedste resultat bør bøfferne ikke steges mere end til medium.