Hurtig lakseret

Hurtig lakseret

Hovedret

  • 2

    Antal personer

  • Overkommelig

    Pris

  • Meget nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 10 champignoner
  • 2 syltede citroner
  • 1 skalotteløg
  • 20 g letsaltet smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 100 ml hvidvin
  • 400 ml grøntsagsbouillon
  • 150 ml piskefløde
  • 1 æggeblomme
  • 400 g laksefilet uden skind
  • Dild
  • Salt og peber

Tilberedning

Skær den hvide del af porren i små skiver.

Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker.

Skær svampene og de syltede citroner i halve.

Hak skalotteløget fint.

Skær laksen i store tern.

Varm olien i gryden, tilsæt smørret og steg porrer, gulerødder, svampe, citron og skalotteløg ved mellemhøj varme i 5 minutter. Rør ofte, så garneringen ikke brænder på.

Tilsæt hvidvin og lad det simre i 5 minutter, indtil halvdelen er kogt væk.

Tilsæt grøntsagsbouillonen og lad det koge op. Skru derefter ned for varmen og lad det simre med låget på i 12 minutter.

Rør fløden sammen med æggeblommen i en skål, tilsæt salt og peber og hæld fløden i gryden. Kog ved meget lav varme i 3 minutter.

Tilsæt laksestykkerne og lad det koge i yderligere 5 minutter med låget på.

Server med ris, og pynt med frisk dild.