TEFAL SO RECYCLED

SO RECYCLED Køkkentøj i 100% genanvendt aluminium

Tefal So Recycled er fremstillet af 100% genanvendt alluminium og er det perfekte valg til den miljøbevidste forbruger. Aluminium sørger for en optimal varmefordeling og giver dig perfekte resultater med din madlavning. Genbrugsmaterialer hjælper med at beskytte miljøet og giver samtidig kompromisløs ydeevne med den ekstremt holdbare TITANIUM PRO non-stick-belægning, der holder to gange længere end Tefal Titaniums standardbelægning. De miljøvenlige produkter består af 100% genanvendt aluminium som ved fremstilling mindsker CO2-udledning med 90%. *En sammenligning mellem genanvendt aluminium og ny aluminium.

So Recycled stegepande: Fremstillet i 100 % genanvendt aluminium

En pioner inden for cirkulær økonomi – Tefal har altid beskyttet miljøet. So Recycled går skridtet videre: Stegepandens bund er fremstillet i 100% genanvendt aluminium. Genanvendt aluminium kræver op til 90 % mindre energi at producere end ny aluminium.* Alt dette med kompromisløs kvalitet og innovation: Titanium Pro holder to gange længere end Tefals standardbelægning og sikrer langvarig ydeevne med non-stick-belægning både indvendigt og udvendigt for nem rengøring. Thermo-Signal ™-teknologien angiver den perfekte starttemperatur til stegning, mens Thermo-Fusion ™-bunden giver optimal varmefordeling for perfekt tilberedte måltider. Oplev den fuldendte stegepande, der er designet til fedtfri madlavning takket være en non-stickoverflade af høj kvalitet, som giver sunde resultater med kompromisløs smag. Vi kan alle gøre mere for at beskytte planeten, så genbrug derfor dine køkkenredskaber! *Genanvendt aluminium sammenlignet med udvinding af ny aluminium
Egenskaber
 • 100% genanvendt aluminium

  Det miljøvenlige design er fremstillet af 100% genanvendt aluminium og giver en reduktion på 90% i sit CO2-fodaftryk.*
  *Genanvendt aluminium sammenlignet med udvinding af ny aluminium

 • TITANIUM PRO NON-STICK: Holder dobbelt så længer*

  Non-stick belægningen af høj kvalitet er ekstra bæredygtig og slidstærk takket være et ekstra forstærket minerallag og en beskyttende belægning forstærket med titaniumpartikler.

 • 100% sikker non-stick belægning

  Som en del af vores engangement i sund og sikker madlavning er alle vores non-stickbelægninger fri for PFOA, bly og cadmium. Hvert nyt sortiment er underlagt strengere kontrol end dem, der kræves af de nationale fødevaremyndigheder  

 • THERMO-SIGNAL™

  THERMO-SIGNAL ™-teknologien angiver den optimale starttemperatur for at sikre perfekt stegning, hvilket giver perfekt konsistens, perfekt farve og perfekt smag, til lækre måltider hver eneste hver dag

 • THERMO-FUSION™: Avanceret induktionsteknologi

  Vi garanterer hurtig og optimal varmefordeling i hele gryden, så du kan tilberede mad til perfektion takket være Thermo-Fusion™-bunden.

 • Glaslåg

  Overvåg din madlavning nemt takket være det elegante glaslåg

 • Velegnet til alle komfurer, inklusiv induktion

  Passer til alle kogeplader, herunder induktion (gas, el, glaskeramisk, induktion), for total alsidighed.

 • Højtydende non-stick-belægning på indersiden og ydersiden

  Nem rengøring og bekvem madlavning, designet til at opfylde alle dine daglige behov.

 • Fremstillet i Frankrig

  Designet og fremstillet i Frankrig med udgangspunkt i franskmændenes lange erfaring og store know-how.

 • Fremstillet i Frankrig

  Designet og fremstillet i Frankrig med udgangspunkt i franskmændenes lange erfaring og store know-how.

Funktioner
Materiale ALUMINIUM  
Varmekilde INDUKTION - GAS - ELEKTRISK - KERAMISK - HALOGEN  
Ovnens kapacitet JA, OP TIL 175°C  
Kan vaskes i opvaskemaskine Not recommended  
Indvendig belægning/finish NON-STICK BELÆGNING  
Navn på indvendig belægning TITANIUM  
Indvendig belægning farve 1 SORT  
Thermo-Spot (Temperaturindikator) Yes  
Udvendig belægning/finish NON-STICK BELÆGNING  
Type bund ADVANCED INDUCTION TECHNOLOGY  
Hældekant JA  
Type håndtag Fast  
Cooking surface Non stick  
Cooking style Healthy cooking  
Product Specificity Recycled aluminium  
Removable handle No  
Vejledninger og garanti
Ofte stillede spørgsmål
Det er kun pander, gryder og sauterpander fra Ingenio-serien, der kan anvendes i ovnen takket være det aftagelige håndtag (sørg for, at håndtaget er taget af). Redskaber bør aldrig anvendes i en mikroovn eller en konvektionsovn.
For stegepander: mellem 140 °C og 195 °C
For pandekagepander: mellem 165 °C og 240 °C
Dette er den optimale temperatur til at stege og svitse mad. Denne indikator hjælper dig til at lave sundere mad ved en ideel temperatur.
• Brug redskaber af plastik eller træ. På visse serier kan du anvende metalredskaber med undtagelse af knive og piskeris (vi henviser til anbefalingerne for brug, der er angivet på emballagen eller i de vejledninger, der fulgte med produktet).
• Undgå at skære direkte ned i panderne.
• Undlad at kradse i non-stick-overfladen. Det er normalt med små mærker i overfladen eller slidmærker, og det vil ikke påvirke køkkentøjets ydelse.
• Efter tilberedning må man ikke lade panden koge tør og man må ikke lade tomme pander stå på et varmt blus.
• Vælg altid den størrelse blus, der passer i størrelsen til panden eller juster gasflammen, så den kun rører bunden af panden og ikke siderne.
• Gå aldrig fra en pande under madlavning.
• Lad panderne køle ned før rengøring.
• Rengør stegepanden med varmt vand og oprengøremiddel for at fjerne støv. Tør den af og smør lidt madlavningsolie på non-stick-belægningen, inden panden bruges første gang. Fjern overskydende olie.
• rengør og tør køkkenudstyret efter brug.
En pande slår sig ved det termiske chok (en overophedet, tom pande, en varm pande i kontakt med koldt vand eller som placeres på en kold overflade osv.).
Inden rengøring af panden skal den køle ned til stuetemperatur.
En skæv pande giver dårlige tilberedningsresultater.
Pander må ALDRIG komme i mikroovnen.
Du bør overholde anbefalingerne for brug, der er angivet på emballagen eller i de vejledninger, der fulgte med produktet.

Afhængigt af serien kan du bruge de fleste metalredskaber, dog med undtagelse af knive, gafler og piskeris. Du skal imidlertid være forsigtigt, når du anvender metalredskabere. Undgå redskaber med skarpe kanter og undgå at skære direkte ned i panden. Undlad at stikke i eller skrabe i non-stick-belægningen.

Men for at øge levetiden for dine stegepander og dine gryder, anbefaler vi på det kraftigste, at du ikke anvender metal. Vælg plastik eller træ.
Nej. Madlavning ved høje temperaturer resulterer i et betydeligt fald i kogetid, og det bidrager bestemt ikke til kvaliteten af maden. Derfor anbefaler vi kraftigt madlavning ved mellemtemperatur. En anden årsag til denne anbefaling er, at madlavning ved høje temperaturer kan ødelægge non-stick-belægningen.
For at forlænge belægningens levetid bør du anvende en lille smule olie, når du lynsteger eller griller. Du behøver ikke olie, når du koger mad.
Non-stick stegepanden:
Non-stick-redskaber er designet til, at maden ikke hænger fast. Men panden og gryden skal vedligeholdes korrekt. I den forbindelse skal man være opmærksom på de følgende tips: smør en smule olie på panden/gryden, før første brug og rengør og tør efterfølgende køkkentøjet. Gentag regelmæssigt processen, hvis du regelmæssigt rengører panden/gryden i opvaskmaskinen. Det er også nødvendigt at undgå overophedning og ridser især som følge af anvendelse af metalredskaber (spatler, skeer) og/eller på grund af rengøring med skuresvampe.

Keramisk pande:
Non-stick-egenskaberne i den keramiske belægning er meget mere begrænset, både hvad angår ydelse og varighed, i forhold til den klassiske (PTFE) belægning. Vi anbefaler, at der anvendes mere fedtstof på disse enheder, samt at de rengøres mere energisk med en smule mere oprengøremiddel. Ved mad, der er brændt på, anbefaler vi, at man lader køkkenudstyret ligge i blød i sæbevand, muligvis med lidt hvid eddike.
Efterhånden bliver den keramiske bund plettet, og det bliver umuligt at fjerne mærkerne. Dette vil ikke påvirke køkkenudstyrets ydelse på nogen måde, og det udgør ikke en helbredsmæssig risiko.

Køkkenudstyr i rustfrit stål:
En forvarmet stegepande og lavere varme er nøglen til klæbefri madlavning med rustfrit stål. Forvarm din stegepande ved lav eller medium varme i et til to minutter. Du kan teste om din stegepande er klar til brug, ved at hælde et par dråber vand på stegepanden for at se, om vandet hopper rundt. Når den er ordentligt forvarmet; Hældes 2-3 teskefulde olie i eller nok til at dække bunden af stegeoverfladen. Før man tilføjer mad, er det bedst at duppe overfladen tør for fugt og lade det nå til stuetemperatur. Når du tilføjer mad, skal du sørge for, at der er en jævn sydende lyd, når din mad rører stegepanden. Dette indikerer, at din mad steges ved kontakt og skaber en naturlig barriere for at forhindre klæbning. Lad mad stege uden at forstyrre den, indtil den ønskede stegningsgrad er opnået. De naturlige sukkerarter i din mad karamelliserer sig på stegeoverfladen, som udvikler en lækker smagsoplevelse og din mad slipper naturligt stegeoverfladen. Hvis lyden din mad afgiver, når den rammer stegeoverfladen, er mere knitren end den er syden, så er varmen for høj og klæbning kan forekomme.
BRUG ALDRIG non-stick madlavning spray.
Non-stick stegepanden:
Manuel rengøring med sæbevand er nok.
Stegepanden skal rengøres efter hver gang den har været anvendt for at fjerne fedtfilmen, der kan sidde på overfladen. Hvis stegepanden kun aftørres med køkkenrulle eller skylles med vand, fjernes filmen ikke helt og den vil stege videre næste gang du anvender stegepanden: Der kan opstå skjolder.
Non-stick må ikke rengøres med skurepulver eller skuresvampe. En nylonsvamp er ideel til både den indvendige og den udvendige side på panden.

Keramisk pande:
Vi anbefaler, at du vasker din keramiske pande i hånden, med vand og et mildt opvaskemiddel. Dette er det mest effektive måde.
Hvis stegepanden ikke kan rengøres på normal vis, kan du komme eddike og vand i stegepanden og opvarme den. Blandingen af vand og eddike vil koge stegepanden ren. Derefter, skylles stegepande godt, tørres og smøres med en lille smule solsikkeolie. Nu vil din pande være som ny.
Hvis der er fastsiddende skorper, kan du sætte stegepanden i blød med varmt vand og et godt fedtopløsende opvaskemiddel. Derefter kan du hvis det er nødvendigt, rengøre panden med en plastik skuresvamp og et flydende slibende rengøringsmiddel.

Hårdanodiseret stegepande:
Til at forlænge holdbarheden af din stegepande, anbefaler vi, at du vasker den i hånden med en ikke-slibende svamp.
En udvendig belægning beskytter dit køkkengrej mod skadelige virkninger af opvask. Det er derfor meget vigtigt, at denne belægning ikke beskadiges og vi anbefaler, at du undgår at anvende skuresvampe (Scotch Brite).
I tilfælde af brug af opvaskemaskine er det anbefalelsesværdigt, at anvende skånsomme opvaskemidler såsom flydende eller gel opvaskemidler.
Yderligere er overdreven anvendelse af opvaskemaskine ikke anbefalet.
Vask i hånden med skuresvamp forlænger holdbarheden af dit køkkengrej.

Køkkenudstyr i rustfrit stål:
Til daglig rengøring er varmt sæbevand tilstrækkeligt. Vi anbefaler, at du rengør din stegepande grundigt efter hver brug, da madfilm, der er tilbage på panden, kan forårsage misfarvning og stikning.
For at slippe af med fastsiddende madrester eller misfarvning og pletter på grund af bruge ved for høj varme, anbefaler vi rengøring af dit produkt med en renser i rustfrit stål / kobber. Dette kan bruges på både inder- og ydersiden.
Hvis dit vand har et højt jernindhold, kan du opleve en rusten misfarvning. Brug en renser i rustfrit stål / kobber til at fjerne dette.
Nogle dele tåler opvaskemaskine, og andre dele gør ikke.

Kan tåle opvaskemaskine:
 • Gryde-/stegepandedel: For at forlænge produktets levetid anbefaler vi kun vask i hånden. Hvis det vaskes i opvaskemaskine bør man bruge skånsomme vaskemidler såsom flydende, gel eller pulver og ikke tablet eller pose. Visse dele kan blive matte og misfarvede på grund af virkningen af ætsende rengøringsmidler. Vores garanti dækker ikke denne type slitage.

 • Specialgreb (f.eks. træ eller aftagelige greb såsom Ingenio): NEJ, kun vask i hånden, brug af ikke-slibende svamp anbefales.

 • Grydelåg (undtagen med greb af magnettypen): JA.

 • Aftagelige låggreb af magnettypen: NEJ, det kan resultere i rust.

 • Opbevaringstæt låg: NEJ, det kan resultere i deformering.

For at forlænge grydens levetid anbefaler vi vask i hånden med en ikke-slibende svamp. Til opvaskemaskinbrug bør der bruges skånsomme vaskemidler såsom en væske eller gel.
Greb og håndtag kan løsne sig med tiden grundet den kontinuerlige opvarmning og nedkøling af fastgøringsstedet. Hvis dette sker, skal man forsigtigt spænde delene igen med en passende skruetrækker, men man må ikke overspænde.
• En aflejring af madrester kan have opbygget sig på panden, og det kan skyldes, at maden har fået lov til at stege for længe på panden. Dette kan normalt fjernes ved at fylde panden med vand og oprengøremiddel og lade det stå natten over. Derefter anvendes en pasta lavet af tvekulsurt natron og vand, der gnides forsigtigt over panden med en blød svamp (en non-stick-skuresvamp). Non-stick-belægningen skal efterbehandles med lidt madlavningsolie, der tørres over overfladen med et stykke køkkenrulle.
• Stegepanden er muligvis blevet overophedet, hvilket har forårsaget skade på og misfarvning af non-stick-belægningen. Når pander regelmæssigt overophedes vil det føre til, at non-stickbelægningen svækkes. Den røde Thermo-Spot på stegepander er en varmeindikator, der fortæller dig, hvornår panden har nået den perfekte madlavningstemperatur. Når pletten bliver helt rød skal varmen mindskes for at opretholde temperaturen. Undlad at fortsætte med at varme panden op ved høj varme, da dette kan resultere i, at pandens non-stick-belægning bliver overophedet.
• Hvis panden rengøres i en oprengøremaskine, skal non-stick-belægningen behandles med madlavningsolie efter hver rengør for at forhindre, at non-stick-belægningen tørrer ud, og for at sikre den bedste non-stick-ydelse.
• Panden er blevet brugt ved for høj varme eller på den forkerte varmekilde, hvilket har resulteret i, at pandens bund er blevet bøjet.
• Hæld aldrig koldt vand på en varm pande og nedsænk aldrig varmt køkkentøj i kold vand. Pludselige ændringer i temperaturen kan få metallet til at bøje, hvilket resulterer i en ujævn bund.
Vær omhyggelig, når du placerer dine pander på et gasblus, da antallet af støtteben varierer og især små pander har brug for støtter, hvilket de fleste producenter af gaskomfurer leverer, enten med deres komfurer eller som ekstraudstyr, der sælges separat.
Stød på ydersiden af aluminiumsgryder eller stegepander eksempelvis fra fald eller slag, kan resultere i at, at panderne/gryderne bliver misformede. (Gryden/stegepanden vil ikke blive misformet på grund af varme fra madlavning).
NEJ. køkkentøjet med non-stick-belægning fra Tefal/T-fal indeholder ikke PFOA. Dette kontrolleres regelmæssigt af uafhængige laboratorier, der bekræfter, at der ikke er PFOA i de endelige produkter. Siden 2003 er der regelmæssigt blevet foretaget prøver på uafhængige laboratorier i mange lande (Aromalyse og Ianesco i Frankrig, TüvSud i Hong Kong og SGS i Kina). Disse test har systematisk bevist, at der ikke findes PFOA i produkter med non-stick-belægning fra Tefal/T-fal.
Nej, non-stick-belægningen påføres i løbet af den indledende fremstillingsproces.
Det er meget sjældent, at non-stick-belægningen bliver slidt af ved almindelig husholdningsbrug. Korrekt anvendelse og pleje giver bedre ydelse med tiden. I de fleste tilfælde hvor non-stick-belægningen er slidt af, er der tegn på overophedning, ridser og/eller for kraftig rengøring.
Tefal-/T-fal har som en del af sit kvalitetsprogram inkluderet den økologiske oplysning om ”Sundhed og miljø” på non-stick-Tefal-/T-fal-produkterne. Dette program garanterer, ar der ikke er PFOA i produkterne eller bly og kadmium i Tefals/T-fals belægninger, og det garanterer, at vores non-stick-produkter er uskadelige for miljøet og forbrugerne. Denne økologiske oplysning er baseret på den regelmæssige analyse, der foretages på uafhængige laboratorier i mange lande (INERIS i Frankrig, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannien, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Canada og SGS i Kina). Der kan læses mere om dette program på Tefals/T-fals hjemmeside, samt på emballagen til køkkentøj med non-stick-Tefal/T-fal-belægning.
Der er i øjeblikket meget forvirring omkring non-stick-belægninger, der sommetider er relateret til PFOA. Men Tefals/T-fals non-stick-belægninger er fremstillet af PTFE, der er forkortelsen af det videnskabelige navn polytetrafluorethylen, og dette materiale er anerkendt som uskadeligt af offentlige sundhedsorganisationer i Europa og USA. PFOA og PTFE er to vidt forskellige elementer. Kort sagt er Tefals/T-fals non-stick-belægninger fremstillet af PTFE, og de indeholder ikke PFOA. Endvidere har Tefal/T-fal i mere end 20 år kommittet sig til ikke at anvende bly eller kadmium i nogen af serierne af køkkentøj, så vi kan garantere, at alle produkterne er uskadelige.
PFOA er den engelske forkortelse for perfluoroktansyre. I de færdige produkter er Tefals/T-fals engagement at garantere, at der ikke er PFOA, bly eller kadmium i produkterne samt at garantere, at produkter med Tefals/T-fals non-stick-belægninger er uskadelige for miljøet og forbrugerne.
Der er hverken kadmium eller bly i vores non-stick-belægninger og emaljen på vores Tefal/T-fal-køkkentøj. Alt vores køkkentøj blevet designet og fremstillet uden bly eller kadmium i mere end 20 år. Du finder disse økologiske oplysninger på emballagen på alle vores produkter med Tefal/T-fal-non-stick-belægning.
Tefal/T-fal-non-stick-belægning er en teknisk belægning, der er fremstillet af en polymer kaldet polytetrafluorethylen (PTFE). Det er PTFE, der giver køkkentøjet dets non-stick egenskaber. Offentlige sundhedsmyndigheder i Europa og USA (ANSES, EFSA, FDA) har dokumenteret, at PTFE er en inaktiv substans, der ikke reagerer kemisk med fødevarer, vand eller husholdningsrengøringsprodukter. Det er fuldstændigt uskadeligt at indtage. Disse offentlige sundhedsmyndigheder har bekræftet uskadeligheden ved PTFE-non-stick-belægninger på køkkentøj. Faktisk er PTFE så sikker, at den ofte anvendes i medicinalbranchen til at belægge pacemakers og de små rør, der erstatter arterier. Det anvendes også til kirurgiske procedurer til fordel for patienter med alvorlige nyrelidelser og visse legemeproteser er også belagt med PTFE.
Den hurtige måde til at kontrollere om panderne kan bruges på et induktionsblus er at lave en magnettest på panden. Det er nemt. Hvis en magnet klæber til bunden af panderne, kan de anvendes på et almindeligt induktionsblus.
Det er vanskeligt at angive et antal år, fordi levetiden vil afhænge af, hvordan og hvor meget produktet anvendes. For at forlænge levetiden bør du beskytte belægningen mod unødvendigt høje temperaturer og ikke opvarme uden vand i produktet. Middel til lav varme er tilstrækkelig. Opbevar ikke tilberedte retter i produktet i længere tid (én dag eller længere).
Gå til afsnittet ”Tilbehør” på hjemmesiden for nemt at finde det, du skal bruge til dit produkt.
Få mere detaljerede oplysninger i garanti-afsnittet på denne hjemmeside.