TEFAL SECURE 5 SS

SECURE 5 SS Sikker kogning

Secure 5 Neo - 4 liter

 

Denne Secure 5 trykkoger Neo er designet med fokus på sikkerhed. Det eksklusive sikkerhedssystem giver den sikreste måde at koge på.

 

TEFAL SECURE 5 SS TRYKKOGER: Secure 5 Neo - skabt til at være holdbar!

Secure 5 Neo trykkogeren er designet med fokus på sikkerhed.

  • Det eksklusive sikkerhedssystem giver den sikreste måde at koge på.
  • Trykkogeren i rustfrit stål har også 2 kogeprogrammer, et til grønsager og et andet til kød og fisk, så du kan koge alle slags lækre og sunde måltider helt perfekt!
  • Og en 10-års garanti der sikrer at hjælpen fra dette produkt varer ved i dit køkken i meget lang tid!
  • • En yderst sikker, automatisk låsemekanisme til åbning og lukning.
  • • Ekstra sikkerhed med trykkontrolleret ventil, sikkerhedsventil og pakning.
  • • Styrer for højt damptryk med kontrollerede udslip.
  • • Dampkurv, som bevarer alle ingrediensernes smag og vitaminer.
  • • Den er fremstillet i rustfrit stål og kan bruges på alle typer komfurer, inklusiv induktion, og den kan vaskes i opvaskemaskine.
Egenskaber
  •  5 sikkerhedssystemer

    1. Driftsventil
    2. Trykindikator
    3. Sikkerhedsventil
    4. Automatisk låsesystem
    5. Pakning til låg

  •  2 cooking levels to retain the ingredients' nutritional benefits better

  •  5 safety device: safe closing, safe opening, pressure controlled valve, safety valve and gasket leakage for exceptional safety measures

  •  10 years guarantee on pot only

Tilbehør
Funktioner - Sammenlign
Åbne-/Lukkesystem Glider  
Arch system  
Nutricook system  
One-handed opening    
   
   
Grydens materiale Rustfrit stål  
Rustfrit stål  
Rustfrit stål  
Varmekilde INDUKTION - GAS - ELEKTRISK - KERAMISK - HALOGEN  
INDUKTION - GAS - ELEKTRISK - KERAMISK - HALOGEN  
INDUKTION - GAS - ELEKTRISK - KERAMISK - HALOGEN  
Indvendig belægning/finish BØRSTET RUSTFRIT STÅL  
BØRSTET RUSTFRIT STÅL  
BØRSTET RUSTFRIT STÅL  
Udvendig belægning/finish SPEJL POLERET RUSTFRIT STÅL  
SPEJL POLERET RUSTFRIT STÅL  
SPEJL POLERET RUSTFRIT STÅL  
Smart timer    
   
   
Opskriftsbog    
   
   
Type grydehåndtag Fast  
Fast  
Fast  
Dampkurv    
   
   
Ekstra tid NEJ  
NEJ  
NEJ  
Dampudløsningssystem Standard  
Styret  
Soft  
Trykindikator    
   
   
Kan vaskes i opvaskemaskine    
   
   
Dishwasher safe details Only pot /no lid  
Except gasket and valve  
Except gasket, control module and timer  
Number of cooking programs 2  
1  
4  

Vejledninger og garanti
Ofte stillede spørgsmål
Trykkogeren kan åbnes, når den er kølet ned, og når det indvendige tryk er blevet reduceret (når låseindikatoren eller trykindikatoren (afhængigt af modellen) er helt nede).
Du kan bruge trykkogeren til at dampe madvarer. Det er en tilberedningsmetode af meget høj kvalitet, når det drejer som om grøntsager, da den eksempelvis: bevarer vitaminer og næringsstoffer.
- Bruger kun 750 ml (6 glas) væske.
- Anvendelse af dampkurven; placer den på risten eller lad den hænge fra grydens indhak (afhængigt af modellen) og vær opmærksom på, at maden ikke kommer ned i vandet.
Man skal ikke lade maden være i trykkogeren før og efter tilberedning. Tilberedte madvarer bør opbevares i køleskabet i en lukket beholder.
Kontroller:
• tilberedningstiden,
• om varmekilden er indstillet højt nok, efter at arbejdstrykket er opnået,
• at trykregulatorventilen er placeret korrekt,
• mængden af væske.
Trykkogningstider kan være op til 3 gange hurtigere end i en almindelig gryde. Begynd med opskrifterne i koge-/instruktionsbogen, der fulgte med din trykkoger. Når du forstår principperne, kan disse anvendes på andre opskrifter. Vær sikker på, at du bruger mindst 250 ml (2 glas) væske.
Der er to metoder til dette:
Langsomt udslip - programvælgeren drejes gradvist til damppositionen. Dette anvendes til gryderetter, grøntsager, kødudskæringer og fisk.
Hurtigt udslip - placer trykkogeren under den kolde hane og ret vandstrålen mod lågets metaldel. Denne metode anvendes til væskebaserede retter som eksempelvis supper, ris, pasta, mælkebuddinger, æggestand, kage og desserter, opskrifter der indeholder ris eller pasta og opskrifter med et højt væskeindhold for at undgå, at væsken skyder ud af dampventilen sammen med dampen, når du løsner trykregulatorventilen.

Når trykindikatoren er nede, er alt trykket blevet frigivet.
Brug altid mindst 250 ml væske.
I løbet af de første 5 minutter er det normalt, at der ikke er noget tryk. Trykkogeren er ved at varme op. Men hvis den stadig ikke har nået et tryk efter de første 5 til 10 minutter, skal du kontrollere:
• at der er tændt for blusset, og at varmekilden er indstillet til maksimum;
• at låget er korrekt lukket;
• at gummiringen er placeret rigtigt, og ikke er beskidt eller skæv;
• at der er nok vand i beholderen: minimum 250 ml (2 glas);
• at trykkontakten er indstillet korrekt (afhængigt af modellen);
• at låseindikatoren eller trykindikatoren ikke er blokeret (afhængigt af modellen);
du skal under alle omstændigheder se i brugervejledningen til din trykkoger.
Brug egnede varmekilder. Vi henviser til brugervejledningerne for de egnede varmekilder. Modeller, der er udstyret med vores eksklusive Diffusal-base fungerer utroligt godt på alle typer kogeflader herunder induktion. Brug et blus med en diameter der svarer til, eller er mindre end trykkogerbundens diameter.
• Trykkogeren er overopfyldt.
• Varmen er for høj.
• Trykregulatoren, låseindikatoren eller sikkerhedsanordningen er blokeret på grund af utilstrækkelig vedligeholdelse, og det modvirker normal funktion.
Før du åbner trykkogeren, skal du sikre dig, at du har lukket al dampen ud, samt at låseindikatoren peger nedad. Hvis du er sikker på, alt dampen er kommet ud, skal du ryste produktet for at se, om låseindikatoren eller trykindikatoren (afhængigt af modellen) flytter sig ned. Hvis det ikke sker, skal trykkogeren placeres under rindende koldt vand, hvor du igen forsøger at åbne den.
Du kan bruge gryden som en stor gryde eller stegegryde. Til dette specielle formål kan du købe et glaslåg til trykkogeren.
Du kan tilberede stort set alle typer mad i en trykkoger: Du kan tilberede supper, koge kød, fisk og grøntsager samt lave lækre desserter. For yderligere idéer og opskrifter henviser vi til kogebogen til din trykkoger eller til internettet.
• Sluk for varmekilden.
• Lad trykkogeren køle ned.
• Når du har åbnet din trykkoger, skal du sikre dig, at al dampen er ude og at låseindikatoren er placeret korrekt (afhængigt af modellen).
• Kontroller og rengør alle funktionsdelene og tjek gummiringens tilstand.
Hvis problemet varer ved, skal du aflevere din trykkoger (og alle dens dele) til et anbefalet servicecenter.
De fleste trykkogere bruger indstilling 1 til fødevarer såsom grøntsager og indstilling 2 til kød og frossen mad.
Kogetiden begynder, når trykregulatorventilen slipper damp ud og laver en hvislende lyd, og det er på dette tidspunkt, du kan skrue ned for varmen og beregne tilberedningstiden, der er angivet i opskriften. På en Nutricook advarer en anden ringetone om at mindske varmen til en slutkogning med mild damp.
Det vil tage længere tid at opbygge et tryk, men tilberedningstiden vil være den samme (når driftsventilen er aktiveret).
Kurven er obligatorisk til dampkogning? Ved kogning kan du vælge om du vil bruge den eller ej.
Ved kogning direkte i gryden skal der altid være vand eller væske i gryden, der svarer til minimum 2 glas (25 cl eller 8,8 britiske fl oz).
Ved dampkogning skal man hælde 75 cl (26 britiske fl oz) vand i bunden af gryden.
Maksimal påfyldning: fyld ikke gryden mere end 2/3 op.
Advarsel: hvis trykkogeren opvarmes uden væske, skal den efterfølgende kontrolleres af et godkendt servicecenter.
Varmt sæbevand er tilstrækkeligt til rengøring af alle komponenterne. Gryden i rustfrit stål kan rengøres i opvaskmaskinen. Gummiringen, trykregulatorventilen og sikkerhedsanordningerne skal rengøres og kontrolleres separat efter hvert brug for at sikre, at trykkogeren fungerer sikkert næste gang den bruges. Låget kan også rengøres i opvaskmaskinen, når kontrolpanelet og gummiringen er blevet fjernet fra låget (afhængigt af modellen). Undlad at rengøre trykkogere af aluminium i opvaskmaskinen.
På aluminiumsmodeller gentages processen under ”Førstegangsbrug” med tvekulsurt natron (se vejledningen). Ved modeller i rustfrit stål rengøres gryden med en grydesvamp og et specielt rengøringsmiddel til rustfrit stål. Brug aldrig blegemiddel.
Gummiringen bør udskiftes en gang om året. Hvis trykkogeren ikke når trykket og der slipper damp ud omkring låget, skal man kontrollere, at gummiringen sidder korrekt.
• Udskiftningen af gummiringen på modeller med klemmelukning (trykkoger 'authentique' eller 'Actua'):
Fjern den gamle gummiring og sørg for, at hulrummet er rent. Sæt den nye ring på ved at skubbe den ind med fingrene, så den slutter til. For at undgå at beskadige gummiringen, må der ikke anvendes en anden genstand.

• Udskiftning af gummiringen på andre modeller:
Fjern den gamle gummiring og udskift den med den nye.
189-1
189-2
Vend lågen om på gryden. Vend grebene nedad, hvis modellen har den funktion.
Ja, vi anbefaler, at lågets gummiring, samt huset på modeller med aftagelig gummiring, rengøres hver gang efter brug med en svamp og oprengøremiddel.
Aftagelige gummiringe sættes på plads igen og man skal sørge for, at inskriptionen ”lid side” (lågside) vender mod låget.
Rengør aldrig timeren i opvaskmaskinen eller under rindende vand, da den ikke er vandtæt.
Brug aldrig opløsningsmidler.
Brug kun en ren klud.
Du skal sikre dig, at gummiringen er placeret korrekt inde i låget.
Sørg for, at sikkerhedsstangen eller trykindikatoren er placeret rigtigt. Fjern den og udskift den om nødvendigt.
Det er muligt at dreje låget, indtil trykdannelsen begynder. Det er der intet forkert i.
Det er torx-skruer. De har en fordybning, og man kan bruge en flad skruetrækker til dem. Hvis et greb bliver løst, eller hvis grebet skal udskiftes, kan du derfor bruge en flad skruetrækker til at spænde skruerne. Torx-skruetrækkere kan købes i de fleste isekræmmerbutikker og byggecentre.
Kontroller at karbidstålet på grebet ikke buler ud eller er revnet eller beskadiget. Hvis der er ikke er nogen skader, skal du spænde skruerne med en flad skruetrækker. Hvis der er skader, skal du udskifte grebet.
Når fødevarer som eksempelvis ris, der er rige på proteiner og kulhydrater tilberedes ved høje temperaturer, kan aminosyrerne og sukkeret dele sig og give den grå fremtoning. Det ville ikke have en indvirkning på smagen og det er ufarligt at indtage.
Pletter og mærker er mineralaflejringer på overfladen af gryden, der naturligt forekommer i vand fra eksempelvis kalk, silicium, magnesium og jern. Det behøver du ikke at bekymre dig over.
Kontroller følgende elementer:
• Sænkede du varmen, da dampstyringsventilen begyndte at frigive damp og afgav en hvislende lyd?
• Slap du dampen ud efter tilberedningstiden?
Hvis du lader trykkogeren slippe dampen ud selv uden at foretage dekomprimering, vil maden blive ved med at koge, da apparatet stadig er under tryk.
Når tilberedningstiden er gået, skal du slukke for varmen og slippe dampen ud.
Tilberedningstiden afhænger af, mængden og størrelsen af de madvarer du tilbereder, samt din personlige smag.
Dette er normalt i løbet af de første minutter.
Hvis det fortsætter, vælges dampudluftningsprogrammet og man skal vente, indtil trykindikatoren falder, før man åbner trykkogeren.
Rengør driftsventilen og dampudtaget og kontroller, at sikkerhedsventilens flap bevæger sig.
• Fyld trykkogeren: minimum 250 ml væske og maksimum 2/3 af grydens højde eller sågar mindre (afhænger af typen af fødevarer og opskriften).
• Luk trykkogeren: alle vores trykkogere er designet på en måde, så der ikke kan opbygges tryk, hvis de ikke er lukket korrekt.
• Tilberedning: trykkogeren skal placeres på en varmekilde, der er indstillet til maksimal temperatur. Derefter vil den i løbet af få minutter nå en temperatur på over 100 grader C (110 grader C til 120 grader C afhængigt af typen eller placeringen af trykregulatorventilen). Trykregulatorventilen tillader dampen at slippe ud: varmen skal derefter skrues ned og tilberedningstiden beregnes. Denne handling muliggør en energibesparelse på op til 70 % sammenlignet med almindelig kogning i vand.
• Efter tilberedning, dekomprimering: når tilberedningstiden er gået, skal varmekilden slukkes, og al dampen skal slippes ud, ved at trykregulatorventilen placeres på dampudslippositionen. Trykkogeren kan nu åbnes. Du kan øge dampudslippet fra trykkogeren ved at sætte den under koldt vand.
Hvis der kommer damp ud omkring låget, skal man kontrollere:
• at låget er korrekt lukket; forseglingen er placeret korrekt inde i låget,
• om forseglingen er beskidt. Er den det, skal den rengøres;
• at gummiringen er i god stand - glem ikke at udskifte den en gang om året;
• om gummiringen er i orden;
• om spændingen er tilstrækkeligt på Authentique-modeller;
• om dækslet er beskadiget eller bulet;
• om låget, sikkerhedsventilen og trykregulatoren er rene;
• om kanten af trykkogeren er beskadiget.
Trykkogeren er udstyret med flere systemer, der garanterer perfekt sikkerhed ved brug.
• Sikkert lukkesystem (afhængigt af modellen): Trykkogeren er udstyret med et sikkerhedssystem, der modvirker enhver trykstigning, hvis låget ikke er helt eller korrekt lukket. Hvis låget ikke er placeret rigtigt, vil sikkerhedssystemet forhindre, at låseindikatorens stift løftes, og dermed at der opbygges tryk.
• Sikkert åbningssystem (afhængigt af modellen): Hvis trykkogeren er under tryk, løftes låseindikatorens stift og sikrer, at låget ikke kan åbnes. For at få indikatoren til at sænke igen er det nødvendigt at udlede trykket, og først da er det muligt at åbne trykkogeren. Kontroller låseindikatorens stifts eller trykindikatorens (afhængigt af modellen) placering. Den skal være placeret i den nederste position for at kunne åbne.
• Sikkerhed i forbindelse med overskydende tryk: under tilberedning vil overtryksbeskyttelsessystemet blive aktiveret, hvis dampudtaget bliver blokeret:
1) Første trin: sikkerhedsventilen slipper trykket ud.
2) Andet trin: gummiringen gør det muligt at slippe trykket ud mellem låget og gryden.
3) Tredje trin (afhængigt af modellen): låseindikatoren løftes over grebet og lader trykket slippe lodret ud. Låseindikatorens stift skal være placeret det rigtige sted, for at du kan åbne trykkogeren, når maden er færdigtilberedt.
skal den kontrolleres hos en autoriseret servicepartner.
Trykkogere, der anvendes på blus, når ca. 118 °C på kyllingesymbolet og ca. 111 °C på grøntsagssymbolet.
Trykkogere koger ved et tryk på 13lb/psi - 0,9 bar ved kød og 8lb / psi - 0,55 bar ved grøntsager.
Det kan du kun gøre, hvis du fjerner låget først.
Kogningen begynder, når trykregulatorventilen tillader et fast udslip af damp og gryden laver en regelmæssig hvislende lyd. På dette tidspunkt skrues der ned for varmen, og kogetiden i opskriften beregnes fra dette tidspunkt.
Vend låget på hovedet på gryden, da dette hjælper med at beskytte gummiringen.
• Kontroller, at du har mindst 250 ml væske i gryden.
• Kontroller, at gummiringen er påsat korrekt. Visse modeller har en stift i låget, der er på linje med et lille hul i gummiringen. Hvis stiften og hullet ikke er på linje med hinanden, vil det påvirke trykket.
• Gummiringen er muligvis beskidt, eller er bøjet og skal udskiftes. Gummiringe skal udskiftes en gang om året.
• Kontroller, at regulatorventilen er klar og ikke er tilstoppet af madrester.
• Kontroller, at kanten af gryden er i god stand samt at gryden ikke er bøjet.
• Reguleringsventilen er ikke placeret korrekt, eller regulatoren er ikke på position 1 eller 2 (afhængigt af modellen). Vi henviser til instruktionsbogen for den metode, der gælder for din specifikke model.
• Varmen er for lav. Brug altid høj varme til at bringe trykkogeren under tryk. Når det er blevet gjort, og du opnår en kraftig dampstrøm, sænkes varmen for at etablere en jævn strøm og påbegynde tidtagning fra dette tidspunkt. Alle opskrifter kræver, at varmen bliver sænket, når der er dannet tryk.
• Låseindikatoren sidder fast. Dette er en låseindikatorstift eller trykindikator (afhængigt af modellen), der løfter sig, når der opbygges tryk inde i trykkogen, og som sænker sig, når trykket frigives. Hvis den ikke stiger, skal den muligvis rengøres. Vi henviser til brochuren med rengøringsvejledninger til din specifikke model.
• Kontroller, at låget er monteret korrekt.
Dette anvendes ved transport til at forhindre at låget og gummiringen klæber sammen. Det er helt sikkert, men hvis du er bekymret, kan du rengøre det af inden brug.
Trykkogeren er fremstillet til at tilpasse sig familiens størrelse.
Her er de anbefalede literkapaciteter:
• til 1 til 4 personer: 3 til 4,5 l.
• til 4 til 6 personer: 6 l.
• til 6 til 8 personer: 7,5 til 8 l.
• til 7 til 10 personer: 10 l.
Det skyldes, at trykkogning er meget hurtigere end almindelig kogning.
Tilberedningstiderne skal derfor følges nøje for at opnå gode resultater.
Visse modeller har specifikke programmer til kød eller grøntsager, der er designet til optimal tilberedning.
Trykkogeren tillader kogning (madvarerne nedsænkes i vand med eller uden kurven) eller dampning (madvarerne placeres i kurven over væskemærket).
Den kan også anvendes til simremad eller stegning inden trykkogning eller sågar til at småkoge maden med et låg uden at der anvendes tryk.
Nej, timeren er designet til et eneste formål.
Den styrer de to kogetrin, tryk og nænsom kogning. Den skal derfor være placeret i den tilsigtede placering i låget.
Ja. Hvis den bruges uden væske vil det skade den kraftigt.
Gå til afsnittet ”Tilbehør” på hjemmesiden for nemt at finde det, du skal bruge til dit produkt.
Få mere detaljerede oplysninger i garanti-afsnittet på denne hjemmeside.