Expertise

Expertise Smag Excellence hver dag!

Vælg Excellence pande for holdbarheden: TITANIUM EXCELLENCE belægningVælg Excellence pande for smagen: THERMO-SPOT teknologi

TEFAL EXPERTISE STEGEPANDE: Med Tefal, smag Excellence hver dag

Takket være deres banebrydende teknologi, står Tefal Excellence gryder og pander for det ypperste indenfor køkkengrej, både hvad angår holdbarhed og lækre resultater.

  • Thermo-Spot® lyser helt rødt, når stegepanden har nået den ideelle temperatur til perfekt stegning.

Den garanterer:

  • Perfekt konsistens, Perfekt farve, Perfekt smag.
  • samt lækre og smagfulde hverdagsretter.

Eksklusiv og ekstra hård base i titan:

  • Eksklusiv og ekstra hård base i titan: patenteret fusionsteknologi og nyt øverste lag forstærket med titan-partikler: Titanium Excellence: varer op til 3 gange længere.
  • * Titanium Excellence belægningen varer op til 3 gange længere end Titanium Force belægning.

Sortimentet omfatter:

  • 24 cm stegepande
  • 28 cm stegepande
  • 32 cm stegepande
  • 24 cm sauterpande
  • 25 cm pandekagepande
  • 26x26 grillpande
  • 28 cm wok
Egenskaber
  • 2100089863_B1.jpg

    Titanium Excellence

    Ny topbelægning forstærket med titan-partikler

  • 2100089863_B2.jpg

    Thermo-spot

    Thermo-Spot® (kun på pander) lyser helt rødt, når stegepanden har nået den ideelle temperatur til den perfekte stegning. Den garanterer: - Perfekt konsistens, - Perfekt farve, - Perfekt smag, og sikrer lækre og smagfulde hverdagsretter.

  • 2100089863_B4.jpg

    Kompatibilitet med komfurer

    Egnet til alle komfurer inklusiv induktion

  • 2100089863_B3.jpg

    NON-STICK UDVENDIG BELÆGNING

    Nem rengøring og praktisk madlavning

  • 2100089863_B5.jpg

    Vort engagement: Sund madlavning, miljøvenlig tænkning.

    Vi bestræber os på at fremstille holdbare produkter, som ledsager dig i meget lang tid, samtidig med at vi beskytter vores planet takket være genbrugelige produkter med en sikker non-stick belægning (ingen PFOA, ingen bly, ingen cadmium).

  • default

    Tefal: Verdens førende inden for køkkengrej*

    Kun Tefal strækker sig så langt for at garantere perfekt madlavning. Endnu en god grund til at vælge Tefal. * Data fra uafhængigt panel 2016, salg af mærket, definition af kategori for køkkengrej

Vejledninger og garanti
Ofte stillede spørgsmål
Non-stick-redskaber er designet til, at maden ikke hænger fast. Men panden og gryden skal vedligeholdes korrekt. I den forbindelse skal man være opmærksom på de følgende tips: smør en smule olie på panden/gryden, før første brug og rengør og tør efterfølgende køkkentøjet. Gentag regelmæssigt processen, hvis du regelmæssigt rengører panden/gryden i opvaskmaskinen. Det er også nødvendigt at undgå overophedning og ridser især som følge af anvendelse af metalredskaber (spatler, skeer) og/eller på grund af rengøring med skuresvampe.
Det er kun pander, gryder og sauterpander fra Ingenio-serien, der kan anvendes i ovnen takket være det aftagelige håndtag (sørg for, at håndtaget er taget af). Redskaber bør aldrig anvendes i en mikroovn eller en konvektionsovn.
• rengør stegepanden med varmt vand og oprengøremiddel for at fjerne støv. Tør den af og smør lidt madlavningsolie på non-stick-belægningen, inden panden bruges første gang. Fjern overskydende olie.
• rengør og tør køkkenudstyret efter brug.
For stegepander: mellem 140 °C og 195 °C
For pandekagepander: mellem 165 °C og 240 °C
Dette er den optimale temperatur til at stege og svitse mad. Denne indikator hjælper dig til at lave sundere mad ved en ideel temperatur.
Du bør overholde anbefalingerne for brug, der er angivet på emballagen eller i de vejledninger, der fulgte med produktet. I nogle serier kan man anvende visse metalredskaber med undtagelse af knive og piskeris. Men for at øge levetiden for dine stegepander og dine gryder, anbefaler vi på det kraftigste, at du ikke anvender metal. Vælg plastik eller træ.
Non-stick-egenskaberne i den keramiske belægning er meget mere begrænset, både hvad angår ydelse og varighed, i forhold til den klassiske (PTFE) belægning. Vi anbefaler, at der anvendes mere fedtstof på disse enheder, samt at de rengøres mere energisk med en smule mere oprengøremiddel. Ved mad, der er brændt på, anbefaler vi, at man lader køkkenudstyret ligge i blød i sæbevand, muligvis med lidt hvid eddike.
Efterhånden bliver den keramiske bund plettet, og det bliver umuligt at fjerne mærkerne. Dette vil ikke påvirke køkkenudstyrets ydelse på nogen måde, og det udgør ikke en helbredsmæssig risiko.
• Brug redskaber af plastik eller træ. På visse serier kan du anvende metalredskaber med undtagelse af knive og piskeris (vi henviser til anbefalingerne for brug, der er angivet på emballagen eller i de vejledninger, der fulgte med produktet).
• Undgå at skære direkte ned i panderne.
• Undlad at kradse i non-stick-overfladen. Det er normalt med små mærker i overfladen eller slidmærker, og det vil ikke påvirke køkkentøjets ydelse.
• Efter tilberedning må man ikke lade panden koge tør og man må ikke lade tomme pander stå på et varmt blus.
• Vælg altid den størrelse blus, der passer i størrelsen til panden eller juster gasflammen, så den kun rører bunden af panden og ikke siderne.
• Gå aldrig fra en pande under madlavning.
• Lad panderne køle ned før rengøring.
En pande slår sig ved det termiske chok (en overophedet, tom pande, en varm pande i kontakt med koldt vand eller som placeres på en kold overflade osv.).
Inden rengøring af panden skal den køle ned til stuetemperatur.
En skæv pande giver dårlige tilberedningsresultater.
Pander må ALDRIG komme i mikroovnen.
Afhængigt af serien (kontroller emballagen) kan du bruge de fleste metalredskaber, dog med undtagelse af knive, gafler og piskeris. Du skal imidlertid være forsigtigt, når du anvender metalredskabere. Undgå redskaber med skarpe kanter og undgå at skære direkte ned i panden. Undlad at stikke i eller skrabe i non-stick-belægningen.
Ja. Høje temperaturer kan brænde madvarerne på og skabe pletter, der gør panden skæv. Derudover kan overophedning resultere i forringelse af non-stick-ydelsen. En moderat temperatur er tilstrækkelig til madlavning, da aluminiummet på den måde opvarmes mere jævnt. Det kan beskadige panden, hvis den opvarmes til meget høje temperaturer, mens den er tom.
Nej. Madlavning ved høje temperaturer resulterer i et betydeligt fald i kogetid, og det bidrager bestemt ikke til kvaliteten af maden. Derfor anbefaler vi kraftigt madlavning ved mellemtemperatur. En anden årsag til denne anbefaling er, at madlavning ved høje temperaturer kan ødelægge non-stick-belægningen.
For at forlænge belægningens levetid bør du anvende en lille smule olie, når du lynsteger eller griller. Du behøver ikke olie, når du koger mad.
Non-stick stegepanden:
Manuel rengøring med sæbevand er nok.
Stegepanden skal rengøres efter hver gang den har været anvendt for at fjerne fedtfilmen, der kan sidde på overfladen. Hvis stegepanden kun aftørres med køkkenrulle eller skylles med vand, fjernes filmen ikke helt og den vil stege videre næste gang du anvender stegepanden: Der kan opstå skjolder.
Non-stick må ikke rengøres med skurepulver eller skuresvampe. En nylonsvamp er ideel til både den indvendige og den udvendige side på panden.

Keramisk pande:
Vi anbefaler, at du vasker din keramiske pande i hånden, med vand og et mildt opvaskemiddel. Dette er det mest effektive måde.
Hvis stegepanden ikke kan rengøres på normal vis, kan du komme eddike og vand i stegepanden og opvarme den. Blandingen af vand og eddike vil koge stegepanden ren. Derefter, skylles stegepande godt, tørres og smøres med en lille smule solsikkeolie. Nu vil din pande være som ny.
Hvis der er fastsiddende skorper, kan du sætte stegepanden i blød med varmt vand og et godt fedtopløsende opvaskemiddel. Derefter kan du hvis det er nødvendigt, rengøre panden med en plastik skuresvamp og et flydende slibende rengøringsmiddel.

Hårdanodiseret stegepande:
Til at forlænge holdbarheden af din stegepande, anbefaler vi, at du vasker den i hånden med en ikke-slibende svamp.
En udvendig belægning beskytter dit køkkengrej mod skadelige virkninger af opvask. Det er derfor meget vigtigt, at denne belægning ikke beskadiges og vi anbefaler, at du undgår at anvende skuresvampe (Scotch Brite).
I tilfælde af brug af opvaskemaskine er det anbefalelsesværdigt, at anvende skånsomme opvaskemidler såsom flydende eller gel opvaskemidler.
Yderligere er overdreven anvendelse af opvaskemaskine ikke anbefalet.
Vask i hånden med skuresvamp forlænger holdbarheden af dit køkkengrej.
Visse dele kan rengøres i opvaskmaskinen og andre kan ikke. (Se nedenfor). Hvis delene kan rengøres i opvaskmaskinen, skal man bruge et neutralt oprengøremiddel til rengøringen. Visse oprengøremaskiner er ikke beregnet til gryder/frituregryder, så vi henviser til brugervejledningen for din opvaskmaskinen inden brug.
Oprengøremaskines kapacitet:
Gryde/frituregrydedel: JA
Specialgreb: JA
Låg: (Uden magnetgreb): JA
Aftagelige greb af magnettypen: NEJ (det kan resultere i rustdannelse)
Opbevaringslåg: NEJ (det kan resultere i misdannelse)
For at forlænge levetiden for din gryde anbefaler vi håndrengøre med en blød svamp. Brug i opvaskmaskinen: vi anbefaler milde oprengøremidler så som flydende midler eller gel.
Greb og håndtag kan løsne sig med tiden grundet den kontinuerlige opvarmning og nedkøling af fastgøringsstedet. Hvis dette sker, skal man forsigtigt spænde delene igen med en passende skruetrækker, men man må ikke overspænde.
• En aflejring af madrester kan have opbygget sig på panden, og det kan skyldes, at maden har fået lov til at stege for længe på panden. Dette kan normalt fjernes ved at fylde panden med vand og oprengøremiddel og lade det stå natten over. Derefter anvendes en pasta lavet af tvekulsurt natron og vand, der gnides forsigtigt over panden med en blød svamp (en non-stick-skuresvamp). Non-stick-belægningen skal efterbehandles med lidt madlavningsolie, der tørres over overfladen med et stykke køkkenrulle.
• Stegepanden er muligvis blevet overophedet, hvilket har forårsaget skade på og misfarvning af non-stick-belægningen. Når pander regelmæssigt overophedes vil det føre til, at non-stickbelægningen svækkes. Den røde Thermo-Spot på stegepander er en varmeindikator, der fortæller dig, hvornår panden har nået den perfekte madlavningstemperatur. Når pletten bliver helt rød skal varmen mindskes for at opretholde temperaturen. Undlad at fortsætte med at varme panden op ved høj varme, da dette kan resultere i, at pandens non-stick-belægning bliver overophedet.
• Hvis panden rengøres i en oprengøremaskine, skal non-stick-belægningen behandles med madlavningsolie efter hver rengør for at forhindre, at non-stick-belægningen tørrer ud, og for at sikre den bedste non-stick-ydelse.
• Panden er blevet brugt ved for høj varme eller på den forkerte varmekilde, hvilket har resulteret i, at pandens bund er blevet bøjet.
• Hæld aldrig koldt vand på en varm pande og nedsænk aldrig varmt køkkentøj i kold vand. Pludselige ændringer i temperaturen kan få metallet til at bøje, hvilket resulterer i en ujævn bund.
Vær omhyggelig, når du placerer dine pander på et gasblus, da antallet af støtteben varierer og især små pander har brug for støtter, hvilket de fleste producenter af gaskomfurer leverer, enten med deres komfurer eller som ekstraudstyr, der sælges separat.
Stød på ydersiden af aluminiumsgryder eller stegepander eksempelvis fra fald eller slag, kan resultere i at, at panderne/gryderne bliver misformede. (Gryden/stegepanden vil ikke blive misformet på grund af varme fra madlavning).
Vores belægninger er berømte for ikke at blive ødelagt ved normalt brug. Hvis Tefals/T-fals stegepander eller gryder ikke anvendes korrekt, og belægningspartikler ved et uheld sluges, vil det ikke medføre sundhedsmæssige risici, da de ikke er giftige. De passerer gennem kroppen uden at blive absorberet, som alle andre fibre. Faktisk er non-stick-belægningen så sikker, at den ofte anvendes i medicinalbranchen til at belægge pacemakers og de små rør, der erstatter arterier.
Al non-stick-belægning indeholder PTFE, der er forkortelsen for polytetrafluorethylen, som er et plastikpolymer. Det er en glat bestanddel, der er fremstillet af molekyler af tetrafluoroethylen, der kun indeholder kulstof og fluor. Non-stick-belægningen angribes ikke af syre eller alkaliske baser, og forbliver stabil ved madlavning. De franske, amerikanske og europæiske sundhedsmyndigheder har godkendt brugen af PTFE-non-stick-belægning i køkkenudstyr. Faktisk er den en substans, der ikke producerer nogen kemisk reaktion, når den kommer i kontakt med madvarer, vand eller rengøringsprodukter. I tilfælde af indtagelse er det komplet uskadeligt for kroppen. Det passerer gennem kroppen uden at blive absorberet, som alle andre fibre. Set ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt, er non-stick-belægningen faktisk så sikker, at den ofte anvendes i medicinalbranchen til at belægge pacemakers og de små rør, der erstatter arterier.
NEJ. køkkentøjet med non-stick-belægning fra Tefal/T-fal indeholder ikke PFOA. Dette kontrolleres regelmæssigt af uafhængige laboratorier, der bekræfter, at der ikke er PFOA i de endelige produkter. Siden 2003 er der regelmæssigt blevet foretaget prøver på uafhængige laboratorier i mange lande (INERIS i Frankrig, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannien, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Canada og SGS i Kina). Disse test har systematisk bevist, at der ikke findes PFOA i produkter med non-stick-belægning fra Tefal/T-fal.
Nej, non-stick-belægningen påføres i løbet af den indledende fremstillingsproces.
Det er meget sjældent, at non-stick-belægningen bliver slidt af ved almindelig husholdningsbrug. Korrekt anvendelse og pleje giver bedre ydelse med tiden. I de fleste tilfælde hvor non-stick-belægningen er slidt af, er der tegn på overophedning, ridser og/eller for kraftig rengøring. Overdreven ophedning kan forårsage, at pandens overflade bliver tør og skaller af. Denne type skader er ikke dækket af garantien. Hvis du af og til bruger høj varme eller har overophedet dine pander, anbefaler vi, at du skifter køkkentøjet ud lidt oftere.
GROUPE SEB har som en del af sit kvalitetsprogram inkluderet den økologiske oplysning om ”Sundhed og miljø” på non-stick-Tefal-/T-fal-produkterne. Dette program garanterer, ar der ikke er PFOA i produkterne eller bly og kadmium i Tefals/T-fals belægninger, og det garanterer, at vores non-stick-produkter er uskadelige for miljøet og forbrugerne. Denne økologiske oplysning er baseret på den regelmæssige analyse, der foretages på uafhængige laboratorier i mange lande (INERIS i Frankrig, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannien, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Canada og SGS i Kina). Der kan læses mere om dette program på Tefals/T-fals hjemmeside, samt på emballagen til køkkentøj med non-stick-Tefal/T-fal-belægning.
Der er i øjeblikket meget forvirring omkring non-stick-belægninger, der sommetider er relateret til PFOA. Men Tefals/T-fals non-stick-belægninger er fremstillet af PTFE, der er forkortelsen af det videnskabelige navn polytetrafluorethylen, og dette materiale er anerkendt som uskadeligt af offentlige sundhedsorganisationer i Europa og USA. PFOA og PTFE er to vidt forskellige elementer. Kort sagt er Tefals/T-fals non-stick-belægninger fremstillet af PTFE, og de indeholder ikke PFOA. Endvidere har Tefal/T-fal i mere end 20 år kommittet sig til ikke at anvende bly eller kadmium i nogen af serierne af køkkentøj, så vi kan garantere, at alle produkterne er uskadelige. SEB-gruppen har opsat dette engagement via de økologiske oplysninger.
PFOA er den engelske forkortelse for perfluoroktansyre. PFOA anvendes i fremstillingen af mange produkter som eksempelvis non-stick-belægninger, kompatible mikroovnsemballager, visse tekstiler, pletfrie tæpper, pizzabakker der ikke absorberer fedt osv. I de færdige produkter er Tefals/T-fals engagement at garantere, at der ikke er PFOA, bly eller kadmium i produkterne samt at garantere, at produkter med Tefals/T-fals non-stick-belægninger er uskadelige for miljøet og forbrugerne.
Der er hverken kadmium eller bly i vores non-stick-belægninger og emaljen på vores Tefal/T-fal-køkkentøj. Man ved, at disse skadelige substanser kan lække ud, når produktet rengøres i opvaskmaskinen og derefter sætte sig på alle de andre redskaber i opvaskmaskinen. Hvis disse redskaber bruges til at spise eller lave mad, kan det føre til indtagelse af kadmium eller bly, der bliver i kroppen. Derfor er alt vores køkkentøj blevet designet og fremstillet uden bly eller kadmium i mere end 20 år. Du finder disse økologiske oplysninger på emballagen på alle vores produkter med Tefal/T-fal-non-stick-belægning.
Tefal/T-fal-non-stick-belægning er en teknisk belægning, der er fremstillet af en polymer kaldet polytetrafluorethylen (PTFE). Det er PTFE, der giver køkkentøjet dets non-stick egenskaber. Offentlige sundhedsmyndigheder i Europa og USA har dokumenteret, at PTFE er en inaktiv substans, der ikke reagerer kemisk med fødevarer, vand eller husholdningsrengøringsprodukter. Det er fuldstændigt uskadeligt at indtage. Disse offentlige sundhedsmyndigheder har bekræftet uskadeligheden ved PTFE-non-stick-belægninger på køkkentøj. Faktisk er PTFE så sikker, at den ofte anvendes i medicinalbranchen til at belægge pacemakers og de små rør, der erstatter arterier. Det anvendes også til kirurgiske procedurer til fordel for patienter med alvorlige nyrelidelser og visse legemeproteser er også belagt med PTFE.
Den hurtige måde til at kontrollere om panderne kan bruges på et induktionsblus er at lave en magnettest på panden. Det er nemt. Hvis en magnet klæber til bunden af panderne, kan de anvendes på et almindeligt induktionsblus.
Det er svært at give en eksakt levetid, da denne afhænger af brugsforholdene og brugshyppigheden. For at forlænge levetiden bør du beskytte den mod unødvendigt høje temperaturer og undlade at varme enheden op uden vand i. Det er tilstrækkeligt med mellem til lav varme. Hvis du laver mad ved samme temperatur, som du ville bruge, hvis du lavede mad i en jern-wok, vil der hurtigt opstå skader. Opbevar ikke tilberedt mad i længere tid (mere end en dag).
Gå til afsnittet ”Tilbehør” på hjemmesiden for nemt at finde det, du skal bruge til dit produkt.
Få mere detaljerede oplysninger i garanti-afsnittet på denne hjemmeside.
Dit apparat indeholder dyrebare materialer, der kan genanvendes. Aflever det på en genbrugsstation.