TEFAL G6 EASY CHEF

G6 EASY CHEF Holdbar non-stickbelægning til den daglige madlavning

Med EASY CHEF stegepander og gryder bliver den daglige madlavning lidt mere praktisk og ligetil. Alt køkkentøj er fremstillet i et stærkt materiale, der kan modstå daglig brug. Derudover har de en holdbar non-stick belægning på både indersiden og ydersiden, der gør det nemt at tilberede sundere måltider uden fedtstof og gør det let at vaske op bagefter.

Tefal EASY CHEF: Tåler hverdagens udfordringer

Med EASY CHEF-serien undgår du tungt, upraktisk køkkentøj og tidskrævende rengøring i hverdagen. På indersiden har både pander og gryder non-stickbelægningen TITANIUM, som har et ekstra lag forstærket med titaniumpartikler. Ydersiden er dermed yderst ridsefast, så den holder længere. Takket være non-stick belægningen bliver det også nemmere at tilberede sunde måltider uden smør eller olie, og opvasken går efterfølgende som en leg. Hele serien er fremstillet i et holdbart materiale, der kan modstå daglig brug, og induktionsbunden Thermo-Fusion™ giver hurtig opvarmning og en jævn temperatur. Da Tefals Thermo-Signal™ skifter farve, når panden har nået den optimale stegetemperatur, er det nemt at få succes med stegningen. EASY CHEF – gør den daglige madlavning praktisk og ligetil.
Egenskaber
  • TITANIUM non-stick belægning

    Non-stick belægningen har et ekstra beskyttende lag, der er forstærket med titaniumpartikler. Dermed er den utrolig ridsefast, så den holder længere.

  • Slidstærk non-stick belægning

    Non-stick belægningen har et ekstra beskyttende lag, der er forstærket med titaniumpartikler. Det gør den utrolig modstandsdygtig over for ridser, så den holder længere og er nemmere at rengøre.

  • Tefal: World #1 in Cookware*

    Tefal works hard to ensure perfect cooking results—just one more reason to choose Tefal! [*Source: Euromonitor International Limited, Home and Garden 2019 edition, brand retail value RSP, 2018 data]

  • Energy-efficient cooking 

    Eco-tip : Advanced Thermo-Signal® technology offers the exact starting temperature for perfect searing, ensuring no energy is wasted by letting your cookware heat up too long.

  • Glaslåg for nem kontrol

    Et glaslåg giver dig frihed til at holde øje med din mad under tilberedning, uden at miste varme

  • Made in France

    Designed and manufactured entirely in France, with the utmost craftsmanship and expertise.

  • Skker non-stick-belægning

    Som en del af vores engangement i sund og sikker madlavning er alle vores non-stickbelægninger fri for PFOA, bly og cadmium. Hvert nyt sortiment er underlagt strengere kontrol end dem, der kræves af de nationale fødevaremyndigheder  

  • Thermo-Signal™teknologi til præcisionsmadlavning

    Thermo-Signal ™-teknologi: Panden har den perfekte stegetemperatur, når timeglasset forsvinder

  • Velegnet til alle komfurtyper, inklusiv induktion

    Integreret Thermo-fusionsteknologi ™, der skaber jævn varme for mere effektiv madlavning

  • Nittet håndtag for et behageligt greb

    Håndtag med nitter og silikonestrimmel giver et behageligt og sikkert greb

  • Save energy on the stovetop

    Eco-tip: Make sure to use the right fit for your stovetop when cooking to ensure the entire heating area is covered by the base, for more energy-efficient cooking every day.

  • default

  • default

Vejledninger og garanti
Ofte stillede spørgsmål
Non-stick-redskaber er designet til, at maden ikke hænger fast. Men panden og gryden skal vedligeholdes korrekt. I den forbindelse skal man være opmærksom på de følgende tips: smør en smule olie på panden/gryden, før første brug og rengør og tør efterfølgende køkkentøjet. Gentag regelmæssigt processen, hvis du regelmæssigt rengører panden/gryden i opvaskmaskinen. Det er også nødvendigt at undgå overophedning og ridser især som følge af anvendelse af metalredskaber (spatler, skeer) og/eller på grund af rengøring med skuresvampe.
Det er kun pander, gryder og sauterpander fra Ingenio-serien, der kan anvendes i ovnen takket være det aftagelige håndtag (sørg for, at håndtaget er taget af). Redskaber bør aldrig anvendes i en mikroovn eller en konvektionsovn.
• rengør stegepanden med varmt vand og oprengøremiddel for at fjerne støv. Tør den af og smør lidt madlavningsolie på non-stick-belægningen, inden panden bruges første gang. Fjern overskydende olie.
• rengør og tør køkkenudstyret efter brug.
For stegepander: mellem 140 °C og 195 °C
For pandekagepander: mellem 165 °C og 240 °C
Dette er den optimale temperatur til at stege og svitse mad. Denne indikator hjælper dig til at lave sundere mad ved en ideel temperatur.
Du bør overholde anbefalingerne for brug, der er angivet på emballagen eller i de vejledninger, der fulgte med produktet. I nogle serier kan man anvende visse metalredskaber med undtagelse af knive og piskeris. Men for at øge levetiden for dine stegepander og dine gryder, anbefaler vi på det kraftigste, at du ikke anvender metal. Vælg plastik eller træ.
Non-stick-egenskaberne i den keramiske belægning er meget mere begrænset, både hvad angår ydelse og varighed, i forhold til den klassiske (PTFE) belægning. Vi anbefaler, at der anvendes mere fedtstof på disse enheder, samt at de rengøres mere energisk med en smule mere oprengøremiddel. Ved mad, der er brændt på, anbefaler vi, at man lader køkkenudstyret ligge i blød i sæbevand, muligvis med lidt hvid eddike.
Efterhånden bliver den keramiske bund plettet, og det bliver umuligt at fjerne mærkerne. Dette vil ikke påvirke køkkenudstyrets ydelse på nogen måde, og det udgør ikke en helbredsmæssig risiko.
• Brug redskaber af plastik eller træ. På visse serier kan du anvende metalredskaber med undtagelse af knive og piskeris (vi henviser til anbefalingerne for brug, der er angivet på emballagen eller i de vejledninger, der fulgte med produktet).
• Undgå at skære direkte ned i panderne.
• Undlad at kradse i non-stick-overfladen. Det er normalt med små mærker i overfladen eller slidmærker, og det vil ikke påvirke køkkentøjets ydelse.
• Efter tilberedning må man ikke lade panden koge tør og man må ikke lade tomme pander stå på et varmt blus.
• Vælg altid den størrelse blus, der passer i størrelsen til panden eller juster gasflammen, så den kun rører bunden af panden og ikke siderne.
• Gå aldrig fra en pande under madlavning.
• Lad panderne køle ned før rengøring.
En pande slår sig ved det termiske chok (en overophedet, tom pande, en varm pande i kontakt med koldt vand eller som placeres på en kold overflade osv.).
Inden rengøring af panden skal den køle ned til stuetemperatur.
En skæv pande giver dårlige tilberedningsresultater.
Pander må ALDRIG komme i mikroovnen.
Afhængigt af serien (kontroller emballagen) kan du bruge de fleste metalredskaber, dog med undtagelse af knive, gafler og piskeris. Du skal imidlertid være forsigtigt, når du anvender metalredskabere. Undgå redskaber med skarpe kanter og undgå at skære direkte ned i panden. Undlad at stikke i eller skrabe i non-stick-belægningen.
Nej. Madlavning ved høje temperaturer resulterer i et betydeligt fald i kogetid, og det bidrager bestemt ikke til kvaliteten af maden. Derfor anbefaler vi kraftigt madlavning ved mellemtemperatur. En anden årsag til denne anbefaling er, at madlavning ved høje temperaturer kan ødelægge non-stick-belægningen.
For at forlænge belægningens levetid bør du anvende en lille smule olie, når du lynsteger eller griller. Du behøver ikke olie, når du koger mad.
Non-stick stegepanden:
Manuel rengøring med sæbevand er nok.
Stegepanden skal rengøres efter hver gang den har været anvendt for at fjerne fedtfilmen, der kan sidde på overfladen. Hvis stegepanden kun aftørres med køkkenrulle eller skylles med vand, fjernes filmen ikke helt og den vil stege videre næste gang du anvender stegepanden: Der kan opstå skjolder.
Non-stick må ikke rengøres med skurepulver eller skuresvampe. En nylonsvamp er ideel til både den indvendige og den udvendige side på panden.

Keramisk pande:
Vi anbefaler, at du vasker din keramiske pande i hånden, med vand og et mildt opvaskemiddel. Dette er det mest effektive måde.
Hvis stegepanden ikke kan rengøres på normal vis, kan du komme eddike og vand i stegepanden og opvarme den. Blandingen af vand og eddike vil koge stegepanden ren. Derefter, skylles stegepande godt, tørres og smøres med en lille smule solsikkeolie. Nu vil din pande være som ny.
Hvis der er fastsiddende skorper, kan du sætte stegepanden i blød med varmt vand og et godt fedtopløsende opvaskemiddel. Derefter kan du hvis det er nødvendigt, rengøre panden med en plastik skuresvamp og et flydende slibende rengøringsmiddel.

Hårdanodiseret stegepande:
Til at forlænge holdbarheden af din stegepande, anbefaler vi, at du vasker den i hånden med en ikke-slibende svamp.
En udvendig belægning beskytter dit køkkengrej mod skadelige virkninger af opvask. Det er derfor meget vigtigt, at denne belægning ikke beskadiges og vi anbefaler, at du undgår at anvende skuresvampe (Scotch Brite).
I tilfælde af brug af opvaskemaskine er det anbefalelsesværdigt, at anvende skånsomme opvaskemidler såsom flydende eller gel opvaskemidler.
Yderligere er overdreven anvendelse af opvaskemaskine ikke anbefalet.
Vask i hånden med skuresvamp forlænger holdbarheden af dit køkkengrej.
Visse dele kan rengøres i opvaskmaskinen og andre kan ikke. (Se nedenfor). Hvis delene kan rengøres i opvaskmaskinen, skal man bruge et neutralt oprengøremiddel til rengøringen. Visse oprengøremaskiner er ikke beregnet til gryder/frituregryder, så vi henviser til brugervejledningen for din opvaskmaskinen inden brug.
Oprengøremaskines kapacitet:
Gryde/frituregrydedel: JA
Specialgreb: JA
Låg: (Uden magnetgreb): JA
Aftagelige greb af magnettypen: NEJ (det kan resultere i rustdannelse)
Opbevaringslåg: NEJ (det kan resultere i misdannelse)
For at forlænge levetiden for din gryde anbefaler vi håndrengøre med en blød svamp. Brug i opvaskmaskinen: vi anbefaler milde oprengøremidler så som flydende midler eller gel.
Greb og håndtag kan løsne sig med tiden grundet den kontinuerlige opvarmning og nedkøling af fastgøringsstedet. Hvis dette sker, skal man forsigtigt spænde delene igen med en passende skruetrækker, men man må ikke overspænde.
• En aflejring af madrester kan have opbygget sig på panden, og det kan skyldes, at maden har fået lov til at stege for længe på panden. Dette kan normalt fjernes ved at fylde panden med vand og oprengøremiddel og lade det stå natten over. Derefter anvendes en pasta lavet af tvekulsurt natron og vand, der gnides forsigtigt over panden med en blød svamp (en non-stick-skuresvamp). Non-stick-belægningen skal efterbehandles med lidt madlavningsolie, der tørres over overfladen med et stykke køkkenrulle.
• Stegepanden er muligvis blevet overophedet, hvilket har forårsaget skade på og misfarvning af non-stick-belægningen. Når pander regelmæssigt overophedes vil det føre til, at non-stickbelægningen svækkes. Den røde Thermo-Spot på stegepander er en varmeindikator, der fortæller dig, hvornår panden har nået den perfekte madlavningstemperatur. Når pletten bliver helt rød skal varmen mindskes for at opretholde temperaturen. Undlad at fortsætte med at varme panden op ved høj varme, da dette kan resultere i, at pandens non-stick-belægning bliver overophedet.
• Hvis panden rengøres i en oprengøremaskine, skal non-stick-belægningen behandles med madlavningsolie efter hver rengør for at forhindre, at non-stick-belægningen tørrer ud, og for at sikre den bedste non-stick-ydelse.
• Panden er blevet brugt ved for høj varme eller på den forkerte varmekilde, hvilket har resulteret i, at pandens bund er blevet bøjet.
• Hæld aldrig koldt vand på en varm pande og nedsænk aldrig varmt køkkentøj i kold vand. Pludselige ændringer i temperaturen kan få metallet til at bøje, hvilket resulterer i en ujævn bund.
Vær omhyggelig, når du placerer dine pander på et gasblus, da antallet af støtteben varierer og især små pander har brug for støtter, hvilket de fleste producenter af gaskomfurer leverer, enten med deres komfurer eller som ekstraudstyr, der sælges separat.
Stød på ydersiden af aluminiumsgryder eller stegepander eksempelvis fra fald eller slag, kan resultere i at, at panderne/gryderne bliver misformede. (Gryden/stegepanden vil ikke blive misformet på grund af varme fra madlavning).
NEJ. køkkentøjet med non-stick-belægning fra Tefal/T-fal indeholder ikke PFOA. Dette kontrolleres regelmæssigt af uafhængige laboratorier, der bekræfter, at der ikke er PFOA i de endelige produkter. Siden 2003 er der regelmæssigt blevet foretaget prøver på uafhængige laboratorier i mange lande (INERIS i Frankrig, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannien, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Canada og SGS i Kina). Disse test har systematisk bevist, at der ikke findes PFOA i produkter med non-stick-belægning fra Tefal/T-fal.
Nej, non-stick-belægningen påføres i løbet af den indledende fremstillingsproces.
Det er meget sjældent, at non-stick-belægningen bliver slidt af ved almindelig husholdningsbrug. Korrekt anvendelse og pleje giver bedre ydelse med tiden. I de fleste tilfælde hvor non-stick-belægningen er slidt af, er der tegn på overophedning, ridser og/eller for kraftig rengøring.
Tefal-/T-fal har som en del af sit kvalitetsprogram inkluderet den økologiske oplysning om ”Sundhed og miljø” på non-stick-Tefal-/T-fal-produkterne. Dette program garanterer, ar der ikke er PFOA i produkterne eller bly og kadmium i Tefals/T-fals belægninger, og det garanterer, at vores non-stick-produkter er uskadelige for miljøet og forbrugerne. Denne økologiske oplysning er baseret på den regelmæssige analyse, der foretages på uafhængige laboratorier i mange lande (INERIS i Frankrig, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannien, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Canada og SGS i Kina). Der kan læses mere om dette program på Tefals/T-fals hjemmeside, samt på emballagen til køkkentøj med non-stick-Tefal/T-fal-belægning.
Der er i øjeblikket meget forvirring omkring non-stick-belægninger, der sommetider er relateret til PFOA. Men Tefals/T-fals non-stick-belægninger er fremstillet af PTFE, der er forkortelsen af det videnskabelige navn polytetrafluorethylen, og dette materiale er anerkendt som uskadeligt af offentlige sundhedsorganisationer i Europa og USA. PFOA og PTFE er to vidt forskellige elementer. Kort sagt er Tefals/T-fals non-stick-belægninger fremstillet af PTFE, og de indeholder ikke PFOA. Endvidere har Tefal/T-fal i mere end 20 år kommittet sig til ikke at anvende bly eller kadmium i nogen af serierne af køkkentøj, så vi kan garantere, at alle produkterne er uskadelige.
PFOA er den engelske forkortelse for perfluoroktansyre. I de færdige produkter er Tefals/T-fals engagement at garantere, at der ikke er PFOA, bly eller kadmium i produkterne samt at garantere, at produkter med Tefals/T-fals non-stick-belægninger er uskadelige for miljøet og forbrugerne.
Der er hverken kadmium eller bly i vores non-stick-belægninger og emaljen på vores Tefal/T-fal-køkkentøj. Alt vores køkkentøj blevet designet og fremstillet uden bly eller kadmium i mere end 20 år. Du finder disse økologiske oplysninger på emballagen på alle vores produkter med Tefal/T-fal-non-stick-belægning.
Tefal/T-fal-non-stick-belægning er en teknisk belægning, der er fremstillet af en polymer kaldet polytetrafluorethylen (PTFE). Det er PTFE, der giver køkkentøjet dets non-stick egenskaber. Offentlige sundhedsmyndigheder i Europa og USA (ANSES, EFSA, FDA) har dokumenteret, at PTFE er en inaktiv substans, der ikke reagerer kemisk med fødevarer, vand eller husholdningsrengøringsprodukter. Det er fuldstændigt uskadeligt at indtage. Disse offentlige sundhedsmyndigheder har bekræftet uskadeligheden ved PTFE-non-stick-belægninger på køkkentøj. Faktisk er PTFE så sikker, at den ofte anvendes i medicinalbranchen til at belægge pacemakers og de små rør, der erstatter arterier. Det anvendes også til kirurgiske procedurer til fordel for patienter med alvorlige nyrelidelser og visse legemeproteser er også belagt med PTFE.
Den hurtige måde til at kontrollere om panderne kan bruges på et induktionsblus er at lave en magnettest på panden. Det er nemt. Hvis en magnet klæber til bunden af panderne, kan de anvendes på et almindeligt induktionsblus.
Det er vanskeligt at angive et antal år, fordi levetiden vil afhænge af, hvordan og hvor meget produktet anvendes. For at forlænge levetiden bør du beskytte belægningen mod unødvendigt høje temperaturer og ikke opvarme uden vand i produktet. Middel til lav varme er tilstrækkelig. Opbevar ikke tilberedte retter i produktet i længere tid (én dag eller længere).
Gå til afsnittet ”Tilbehør” på hjemmesiden for nemt at finde det, du skal bruge til dit produkt.
Få mere detaljerede oplysninger i garanti-afsnittet på denne hjemmeside.