Kroketter med ost og urter

Kroketter med ost og urter

Appetitvækker

  • 4

    Antal personer

  • Billig

    Pris

  • Meget nem

    Sværhedsgrad

  • Tilberedningstid

  • Kogetid

Ingredienser

  • 570g kartofler
  • 150g revet cheddar ost
  • 3 spiseskefulde finthakket persille
  • 2 hakkede hårdkogte æg, salt
  • Peber
  • 1 knivspids muskatnød.
  • Hvedemel
  • 1 æg
  • 1 spiseskefuld olie
  • Salt og peber
  • 200g friske hvide brødkrummer

Tilberedning

Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand.

Hæld vandet fra og mos kartoflerne helt.

Bland mosen med ost, persille, hakket hårdkogt æg, salt, peber og muskatnød.

Form til stænger på 2 x 5 cm.

Pisk et æg med 1 spiseskefuld olie, salt og peber til panering.

Dæk kroketterne med mel, dyp dem dernæst ned i paneringen og rul dem til slut i brødkrummerne.

Køl af i mindst 30 minutter.

Frituresteg i flere omgange på 4 til 5 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Dryp af og server.