Ofte stillede spørgsmål Tefal VITACUISINE COMPACT

Reference : VS400334

Ofte stillede spørgsmål
Ja, du kan med stort held opvarme måltider i dampkogeren. Indstil timeren til ca. 10 minutter (afhængigt af maden) og sørg for, at der er vand nok i beholderen.
Med tiden vil den kraftige farve fra visse typer naturlige safter i fødevarer som eksempelvis i gulerødder og rødbede farve saftopsamleren. Dette er normalt. Farven kan fjernes med citronsaft lige efter tilberedning.
Vi anbefaler, at du lægger de største stykker mad, der kræver længst tilberedning, i den nederste kurv.
Ingredienserne er meget kompakte og har forskellige tilberedningstider: forsøg at forlænge tilberedningstiden.
Der tilberedes for mange ingredienser samtidig: læg de store ingredienser og de ingredienser med en længere tilberedningstid i den nederste skål.
Overfyld ikke dampskålene.
Afkalk dit apparat.
Skær ingredienserne i mindre stykker.
Madens smag bliver meget bedre i en dampkoger, og derfor bør man kun krydre maden sparsomt.
Hvis det er nødvendigt, kan du drysse lidt på maden eller tilføje urter i dampvandet for at tilføje smag til maden.
Ja. Du bør aldrig forlade et elektrisk apparat uden opsyn, mens det er i funktion. Men du behøver ikke at se på dampkogeren hele tiden. Du skal blot indstille timeren, så fortæller klokken dig, hvornår maden er spiseklar. Der er ingen risiko for at maden brænder på og intet behov for at røre i den.
Forsigtigt: Glem ikke at hælde vand i beholderen.
Al saften fra den dampede mad opsamles i saftopsamleren. Dette kan bruges som en basisingrediens til fonde og saucer.
Hvis tilberedningstiderne er forskellige for madvarerne i skålene, skal du begynde med at tilberede den mad, der kræver længst tid i den nederste skål, og derefter fylde på i den øverste skåle, mens tilberedningstiden skrider fremad, så du opnår en samlet tilberedningscyklus.
Alle frosne grøntsager kan dampes fra frost.
Vi anbefaler, at man kun bruger dampkogeren til tilberedning af bælgfrugter og bønner fra dåse eller som er forkogte. De skal drænes og skylles og derefter placeres i dampkurven. De behøver ikke at lægge i blød eller blive kogt først.
Ja, det kan du. Det tager den samme tid, som hvis den blev tilberedt/dampet i en almindelig gryde. Du skal bare holde øje med vandniveauet og efterfylde.
Ja, hvis din dampkurv har aftagelige underlag, kan du fjernet underlagene fra kurv 2 og 3 og lægge en lille, hel kylling ned i den nederst kurv, hvor den kan dampkoges.
Ja, du kan med fordel marinere kød, kylling og fisk et par timer inden tilberedning, da det giver kødet en delikat, saftig smag.
Ved opskrifter, der kræver lang kogetid er det nødvendigt, at fylde vandtanken i løbet af kogetiden. Ved opfyldning af vandtanken, skal du anvende grydelapper til at åbne låget og dampkurven. Løft den forsigtigt og tøm for vand, der har samlet sig i juiceopsamleren, fyld derefter vandtanken med koldt ubehandlet postevand.
Kogetiden er den samme uanset om du anvender et eller to niveauer. Vær forsigtig med ikke at pakke fødevarerne for tæt på første niveau, for at sikre at dampen kan nå det andet niveau.
Du kan blot placere ægget i dampkogerens kurv. tilberedningstiden er 12 minutter for 6 hårdkogte æg og 8 minutter for 6 blødkogte æg.
Lad være med at røre ved skåle og glas under tilberedningen, og rør ikke ved enheden, når den producerer damp; stop altid enheden inden.
Flyt ikke enheder der indeholder varme væsker eller madvarer.
Brug altid beskyttelseshandler til at håndtere skålene eller glassene.
Prøv dig frem med at tilsætte friske urter, citron, hvidløg, appelsiner eller måske endda løg direkte i maden.
For at give kylling, kød og fisk mere smag kan du prøve med marinader, barbecuesovs eller krydderiblandinger.
Ja, især til opskrifter med lange tilberedningstider.
Du skal også holde øje med vandniveauet under tilberedningen, i tilfælde af at der skal efterfyldes med vand.
Du skal udelukkende bruge postevand.
Visse opskrifter kræver, at du bruger husholdningsfilm til at beskytte og forhindre kondens i sarte madvarer.
Vælg en særlig film til madlavning eller en mikroovnssikker husholdningsfilm.
Undgå stanniol, der har en tendens til at øge tilberedningstiden.
Hæld risen i risskålen og fyld vand på.
Hæld risen i dampkurven eller i den største skål og begynd tilberedningen.
Ja, de er alle egnet til at komme i opvaskemaskinen, men det anbefales dog, at du vasker dem ved den laveste temperatur eller anvender skylleprogrammet.
Ja, det skal afkalkes, når det har været brugt syv til ti gange. For at gøre dette skal du blot fylde vandbeholderen med 1/3 husholdningseddike og 2/3 vand.
Lad den kolde væske virke i én nat.
Skyl indersiden af vandbeholderen adskillige gange med varmt vand.
Du må aldrig anvende slibende rengøringsprodukter.
Vi anbefaler, at du afkalker dit apparat, når du har brugt det i gennemsnit syv til ti gange for at bibeholde en effektiv dampgennemstrømning og forlænge levetiden for dit apparat.
For at gøre dette skal du blot fylde vandbeholderen med 1/3 husholdningseddike og 2/3 vand.
Lad den kolde væske virke i én nat.
Skyl indersiden af vandbeholderen adskillige gange med varmt vand.
Du må aldrig anvende slibende rengøringsprodukter.
Apparatet er ikke blevet afkalket efter 7 til 10 ganges brug: det har brug for afkalkning.
[Check 1] Har du hældt vandet ind det rigtige sted?
Hæld vand ned i vandbeholderen med den grå del i midten (varmeelementet).

[Check 2] Har du hældt nok vand i vandbeholderen?
Hvis der ikke er nok vand i beholderen, kan der ikke dannes damp. Selvom du kun tilbereder mad i kort tid, skal du sikre dig, at vandet som minimum når kanten af varmeelementet (den grå del). Selv hvis du har hældt vand nok i, kan det tage noget tid, før enheden begynder at dampe.

[Check 3] Er varmeelementet (den grå del) beskidt?
Hvis der er mineraler fra vand som sidder fast på varmeelementet, overfører det muligvis ikke varmen korrekt og så dannes der ikke damp. Hvis der sker ændringer såsom misfarvning på varmeelementet - brun, sort eller hvid - eller hvis overfladen skaller af, er det nødvendigt at behandle varmeelementet. Foretag en afkalkning.
Den fungerer korrekt. Turboringen omringer varmeelementet, således at vandet indvendigt opvarmes effektivt. Den er designet på en måde, så den ikke passer helt og vandet fra det mellemliggende område anvendes til at lave dampen. Sørg for, at turboringen vender korrekt, så fordybningen peger nedad.
Varmeelementets overflade skaller ikke Det er muligvis en film, der har sat sig fast på varmeelementets overflade. Foretag en afkalkning.
Når der ikke er vand nok i beholderen, varmer enheden ikke længere.
Fyld den igen op til maksimumsmærket for at enheden automatisk kan genstarte tilberedningsprogrammet.
Brug handsker og vær forsigtig med ikke at røre ved de varme overflader eller ved maden, der tilberedes, når der fyldes på beholderen.
Skålene er udstyret med aftagelige riste med undtagelse af drypbakken, hvor ristene altid skal blive siddende.
Ved at fjerne ristene udvider du tilberedningszonen, så du kan tilberede store stykker mad (hele kyllinger, artiskokker, hummer, blomkål, broccoli, osv).
Sådan placeres ristene:
• Hold risten på den rigtige side (klemmen vender nedad).
• Læg risten ned i skålen
• Tryk på klemmezonen for at fastgøre en skål.
Tryk øverst på grillen for at fjerne ristene.
Når du har fulgt anvisningerne i brugervejledningen med hensyn til start af apparatet, skal du tjekke, at stikdåsen virker, ved at tilslutte et andet apparat. Hvis det stadig ikke fungerer, må du ikke forsøge selv at skille apparatet ad eller reparere det. Du skal i stedet bringe det til et godkendt reparationscenter.
Brug ikke apparatet. Få den udskiftet på et godkendt reparationscenter, så farer undgås.
Hvis din enhed har en advarsel for lav vandstand, skal du trykke på "on/off”-knappen (tænd-/sluk) to gange for at slukke den.
Sluk altid først almindeligt for apparatet inden du trækker stikket ud af stikkontakten.
Under funktionen ”Keep warm” (hold på varmen) er det ikke muligt at foretage andet end at slukke enheden.
Derfor bør du stoppe ”Keep warm” (hold på varmen) og omprogrammere enheden.
Knappen Vitamin + slukker automatisk, når mængden af damp er tilstrækkelig til tilberedningen.
Nej, du kan dampe alle former for madvarer: kød, fisk, æg, kartofler, ris til desserter, couscous osv.
Nej, fordelen ved en dampkoger er, at smagene i grøntsagerne ikke overføres til hinanden, heller ikke som om de er blandet.
Dampkogeren koger ikke under tryk, den bruger i stedet det omkringværende tryk.
Dampen i dampkogeren er den samme temperatur som vandets kogepunkt, altså ca. 100 °C.
Ja, men bare ikke for ofte, da det resulterer i, at temperaturen falder og dampen svinder, hvilket kan forlænge tilberedningstiden.
Dit apparat indeholder dyrebare materialer, der kan genanvendes. Aflever det på en genbrugsstation.
Gå til afsnittet ”Tilbehør” på hjemmesiden for nemt at finde det, du skal bruge til dit produkt.
Få mere detaljerede oplysninger i garanti-afsnittet på denne hjemmeside.
Hvis du mener, at der mangler en del, bedes du ringe til vores servicecenter, så hjælper vi dig med at finde en passende løsning.
Funktionen ”Keep warm” kører i 60 minutter, så længe der er nok vand i beholderen.
Hvis du foretrækker en langsommere tilberedning, kan du manuelt stoppe Vitamin +-programmet ved at trykke på den lysende knap.
Knappen Vitamin + reducerer tilberedningstiden og bevarer alle vitaminerne i maden.
De skal altid være placeret i den øverste del under låget for at opnå de bedst mulige resultater.
I de fleste opskrifter finder tilberedningen sted med låget lukket, eller med bagepapir der dækker glassene, men der er noget, der skal kontrolleres hver gang.
Vejledninger og garanti