Ofte stillede spørgsmål Tefal ESPREMIO

Reference : EX620010

Ofte stillede spørgsmål
Stik en lille nål gennem blokeringen. For at sikre at dampdysen forbliver fri, skal du altid dreje dampknappen til damppositionen i et kort øjeblik for at blæse resterende mælk ud af systemet (sæt en tom beholder under for at fange dråberne), når du har lavet en cappuccino. Rengør dampdysen og skumslangen med en fugtig klud umiddelbart efter skumningen.
Kalkaflejringer dannes helt naturligt i din kaffemaskine. Regelmæssig afkalkning hjælper med at beskytte din kaffemaskine og sikrer den en længere levetid. Det hjælper også til at opretholde en konstant kaffekvalitet.
Undlad at rengøre espressotilbehøret i opvaskmaskinen.
Tøm drypbakken regelmæssigt, hvis det er nødvendigt, og rengør den og gitteret med lidt vand og en lille smule mildt rengøringsmiddel; skyl det og tør det.
Selve bryggehovedet og filteret skal rengøres efter hver brug med en fugtig klud, og filterholderen og filteret kan endvidere rengøres i vand og et mildt rengøringsmiddel. Skyl og tør den.
Varmepladen skal vedligeholdes på samme måde.
Følg vejledningen i din personlige brugerhåndbog vedrørende afkalkning af din maskine eftersom metoderne varierer alt efter hvilken model du har.
Vi anbefaler, at du anvender afkalkningsproduktet, der blev leveret af producenten.
Ved dagligt gennemsnitlig brug på 4 kopper og hvis det er hårdt vand, så anbefaler vi, at du afkalker din maskine mindst hver tredje måned.
Hvis du lever i et område, hvor vandet er meget hårdt, kan du være nød til at afkalke hyppigere.
Ja, hvis den er belagt med kalk.
Rengør den med vand og/eller et rengøringsprodukt, der er anbefalet af producenten.
Dette kan forhindre tilstopning i vandudtaget og andre hygiejnemæssige problemer.
Kontrollér at du bruger meget frisk og kold mælk. Kontrollér at dampdysen og skumslangen ikke er blokeret.
Dette kan skyldes mange ting:
• Der er ikke noget vand i beholderen; fyld den op,
• Beholderen er ikke korrekt monteret; tryk bestemt på beholderen,
• Filteret er blokeret; den malede kaffe er for fin. Rengør filterholderen prøv med en grovere kaffe,
• Pumpen er ikke aktiveret; vi henviser til brugervejledningerne for anvisninger om, hvordan den aktiveres,
• Dit apparat er kalket til; det skal afkalkes,
• Claris-filterpatronen er blevet udskiftet, men er ikke aktiveret; vi henviser til vejledningerne i, hvordan det gøres.
Apparatet vil automatisk genstarte, når strømmen vender tilbage og er klar til en ny cyklus.
Sørg for at drypbakken ikke er overfyldt og tøm den om nødvendigt.
Kontroller, at drypbakken er placeret korrekt.
Sørg for, at dampdysen ikke er blokeret.
Når du har slukket dit apparat, og har ladet det køle ned: rengør og fjern tilstopninger i alle åbninger i dysen med den medfølgende nål.
Fjern tilstopninger i dampdyseslangen med en nål.
Fjern Claris-patronen.
Når du har fulgt anvisningerne i brugervejledningen med hensyn til start af apparatet, skal du tjekke, at stikdåsen virker, ved at tilslutte et andet apparat. Hvis det stadig ikke fungerer, må du ikke forsøge selv at skille apparatet ad eller reparere det. Du skal i stedet bringe det til et godkendt reparationscenter.
Brug ikke apparatet. Få den udskiftet på et godkendt reparationscenter, så farer undgås.
Arabica-bønner giver den bedste smag og har et naturligt lavt indhold af koffein. Eksperimentér med de forskellige varianter, blandinger og ristninger for at finde en, der passer bedst til din smag. Generelt har de mørkere ristninger en stærkere kaffesmag. Lette ristninger frembringer en masse aromaer og resulterer i en kaffe, der både er mild og fuld af smag - kaffen for en ægte feinschmecker. Gode kaffebønner bør altid kun være let ristede for at frembringe deres sande fylde, raffinement og kompleksitet. Undgå de meget mørkt ristede bønner, da disse har en tendens til at være mere olierede og kan tilstoppe maskinen. Kontroller, om der er små sten blandet med bønnerne, da dette også kan beskadige maskinen.
En ægte espresso er kendetegnet ved skum, der dannes under tryk i maskinen, mens kaffen brygges. Trykket måles i bar (fra 1,5 til 19), så jo højere trykket er, jo mere fyldig og tykt er skummet.
En espresso har en kraftigere aroma end en ”normal” kop kaffe.
Faktisk er en espresso kendetegnet ved dens fyldige aroma og det cremede skum på overfladen.
Dette kræver et tryk på 15 bar (kan kun opnås med espressomaskiner), vand der er opvarmet til 90-92 °C og en finere malet og præcis afvejet kaffe (7 g pr. kop).
Nej, disse apparater er specifikt designet ud fra den type kaffe, der ska anvendes i dem.
Hvis du bruger den forkerte kaffe, skal det fjernes og erstattes med kaffe af den rigtige type.
Opbevar altid malet kaffe i en lufttæt beholder eller forsegl emballagen med en poseklips. Opbevar beholderen i køleskabet for at forlænge friskheden.
Medium til fint malet (men ikke for fint). Du kan også bede om ”espresso-malet”.
Dit apparat indeholder dyrebare materialer, der kan genanvendes. Aflever det på en genbrugsstation.
Gå til afsnittet ”Tilbehør” på hjemmesiden for nemt at finde det, du skal bruge til dit produkt.
Få mere detaljerede oplysninger i garanti-afsnittet på denne hjemmeside.
Hvis du mener, at der mangler en del, bedes du ringe til vores servicecenter, så hjælper vi dig med at finde en passende løsning.
Vejledninger og garanti
Tilbehør