En genopvarmningsfunktion på en brødrister mindsker automatisk ristetiden til ca. 3 sekunder, så afkølet brød kan blive varmet op igen uden at det brænder.
Funktionen giver mulighed for at man kan løfte brødbakken en smule, således at man kan fjerne mindre elementer som eksempelvis scones og bagels uden at brænde fingrene!
På en arbejdsflade, hvor der er plads omkring den, og hvor den ikke står i nærheden af brandbare genstande (gardiner, skraldespande, stikkontakter osv.), og aldrig uden opsyn.
Næsten alle typer brød, der kan købes i butikkerne. Husk på, at tørt brød rister hurtigere end frisk brød. Frossent brød rister langsommere. Med den justerbare termostat, kan du tilpasse risteniveauet, så det passer til din smag. Hvis en skive brød sætter sig fast i apparatet, skal du tage stikket ud af stikkontakten og lade det køle ned. Herefter kan du fjerne skiven uden risiko for at brænde dig.
Forskellen i fugtigheden mellem de forskellige typer brød kan gøre, at tiden og risteniveauet varierer. Let tørt brød skal ristes ved en meget lav varme. Meget frisk eller fuldkornsbrød skal riste ved lidt højere varme. Brød med en ujævn overflade som eksempelvis rundstykker skal muligvis riste ved en højere varme.
Ja, du må gerne riste brød, der indeholder morgenmadsprodukter. Men du skal ikke riste brød, der indeholder tørret frugt, da det vil give brødet en grim smag og kan omdanne frugten til gløder, der kan forårsage skader på brødristeren.
Ja. Boller og tykke og tynde skiver kan nemt ristes uden de hænger fast i varmelementet, takket være det automatiske centreringstilbehør og de ekstra dybe og brede åbninger på vores nye modeller.
Det er kun muligt på apparater der er specielt designet til små boller. Vær forsigtigt, da brødristeren kun kan indeholde 2 eller 3 boller ad gangen for at undgå varmekoncentration.
Tørt brød rister hurtigere end frisk brød. Frossent brød rister endnu langsommere. Med ristevælgeren kan du justere ristningen, så den passer til din smag.
Inden rengøring, vedligeholdelse eller opbevaring skal stikket tages ud af kontakten og brødristen skal køle ned. Til rengøring af brødristerens yderside og ledningen bruges en blød klud eller en lidt fugtigt svamp med rengøringsmiddel og efterfølgende tørres brødristeren af. Krummebakken tømmes og tørres med en fugtig klud. Undlad at komme den i opvaskmaskinen. Der må aldrig bruges skrappe rengøringsmidler, metalredskaber eller skuresvampe til at vedligeholde brødristeren. Og man må aldrig røre ved varmeelementet.
Grebet bliver kun nede, når din brødrister er tændt og sluttet til en stikkontakt. Hvis der stadig er problemer, skal du tage stikket ud af kontakten, vende bunden i vejret på brødristen over en vask og forsigtigt ryste den for at fjerne større krummer, der kan blokere mekanismen. Hvis problemet varer ved, skal du tage din brødrister til et godkendt servicecenter.
Når du har fulgt anvisningerne i brugervejledningen med hensyn til start af apparatet, skal du tjekke, at stikdåsen virker, ved at tilslutte et andet apparat. Hvis det stadig ikke fungerer, må du ikke forsøge selv at skille apparatet ad eller reparere det. Du skal i stedet bringe det til et godkendt reparationscenter.
Almindeligt firkantet, skåret brød. Husk på, at gammelt brød rister hurtigere end frisk brød. Frossent brød tager længere, afhængigt af modellen. Din brødrister er udstyret med en knap til at riste frossent brød.
Du behøver ikke at smide brød ud, der er blevet tilberedt på et tidligere tidspunkt. Du kan bruge genopvarmningsfunktionen på din brødrister (afhængigt af modellen).
Sluk for apparatet og lad det køle ned. Tag apparatet ud af stikkontakten, før du forsøger at fjerne brødet. Du kan derefter fjerne skiven uden risiko for at røre et varmeelement. Husk på, du skal blive ved apparatet, når du bruger det.